1 min. čitanja

Počele pripreme za obilježavanje 30. obljetnice slavne Bitke za Šibenik

Počele pripreme za obilježavanje 30. obljetnice slavne Bitke za Šibenik
Foto: Youtube / Screenshot

ŠIBENIK – Ove će se godine svečano i dostojanstveno obilježiti 30. obljetnica Rujanskog ratnog podviga u kojemu su 1991. godine šibenski branitelji uspjeli odbaciti višestruko nadmoćnijeg neprijatelja sa Šibenskog mosta, obraniti svoj najtežim oružjem napadnuti grad i osujetiti agresorski plan o presijecanju Hrvatske na dva dijela.

Domovinski je rat u cjelini,  nakon pobjedničke Rujanske bitke za Šibenik,  dobio moralni i vojni uzlet, pa će važna obljetnica biti prilika na podsjećanje na te slavne dane.

Najavljeno je to na sastanku gradonačelnika Šibenika Željka Burića i njegovog zamjenika Paška Rakića s članovima Kriznog štaba koji su tih ratnih godina donosili sudbonosne odluke po obranu područja bivše Općine Šibenik.

– Bio je to prvi radni sastanak s ljudima kojima, uz mnoge druge,  možemo zahvaliti iznimnu logističku i vojnostratešku pripremu obrane Šibenika u rujnu 1991. godine.  Tek će  se detaljno precizirati kojim će sve događanjima, osim okruglih stolova, tribina i svečane akademije,  sadržajno biti obilježena važna obljetnica, no sigurno je da će uključiti aktere koji su iz različitih područja,  na svoj način pridonijeli ispisivanju najsjajnijih stranica ne samo šibenske, već i novije hrvatske povijesti – istaknuo je gradonačelnik Burić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.