1 min. čitanja

Pobjedničke pehare EP u vaterpolu izradili učenici Klesarske škole na Braču

Pobjedničke pehare EP u vaterpolu izradili učenici Klesarske škole na Braču
Foto: Klesarska škola, Pučišća

PUČIŠĆA - Pobjedom u finalu europskog vaterpolskog prvenstva sretni su i djelatnici Klesarske škole Pučišća koji ne kriju koliko su ponosni na svoje učenike i što su se upravo njihovi pehari isklesani od bračkog kamena našli u rukama naših zlatnih vaterpolista.  

- Poseban je osjećaj pisati o peharima za Europsko vaterpolsko prvenstvo nakon što je onaj pobjednički u Splitu podigla upravo hrvatska reprezentacija, a priča je o peharima uistinu posebna.

Naime, kako prenosi portal Dalmacija danas, “na inicijativu Hrvatskog vaterpolskog saveza i sa željom da mladi hrvatski umjetnici budu tvorci pehara za Europsko vaterpolsko prvenstvo, u suradnji s Klesarskom školom i s Umjetničkom Akademijom u Splitu, pokrenut je projekt izrade pehara za najbolje vaterpolistice i vaterpoliste u četiri kategorije: pehar pobjednika, pehar najboljeg vratara, pehar najboljeg strijelca te pehar najboljeg igrača.

Odsjek Kiparstva Umjetničke akademije u Splitu proveo je među studentima interni natječaj za dizajniranje idejnog i vizualnog rješenja. Ideja je bila da nagrade budu izrađene od bračkog kamena, a studenti su u tu svrhu uz svog mentora trebali pri dizajniranju rješenja uzeti u obzir datosti i karakteristike samog materijala kao i funkcionalnost i estetsku dimenziju rješenja".

Te su kreativne ideje studenata Akademije majstorski pretvorili u djelo naši učenici i tako još jednom potvrdili kvalitetu pri izradi nagrada za jedno ovako veliko prvenstvo i europski događaj.

Hvala Odsjeku kiparstva Umjetničke akademije u Splitu na velikom povjerenju, a vaterpolskoj reprezentaciji Hrvatske od srca čestitamo i ponosni smo što će njihove prostorije krasiti ovi jedinstveni pehari! - pišu iz ove bračke škole.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.