1 min. čitanja

PLOČE – Jedini grad na Jadranu koji nema u vlasništvu putničku obalu

PLOČE – Jedini grad na Jadranu koji nema u vlasništvu putničku obalu
Foto: Morski HR

PLOČE – Status Putničke obale u Pločama bio je povod za pitanje koje je vijećnik  Severin Krželj uputio gradonačelniku Ploča Miši Krstičeviću, ujedno i članu Upravnoga vijeća Lučke uprave Ploče. Krželj se ne slaže što se ta obala ne nalazi pod ingerencijom Grada Ploča i za to je javno prozvao Lučku upravu Ploče i Luku Ploče.

– Što se poduzelo da se gradska Putnička obala vrati pod ingerenciju Grada Ploča? Kao što je poznato, mi smo jedini grad u Hrvatskoj koji se nalazi na moru, a nema svoju obalu zahvaljujući pločanskim domoljubima iz Lučke uprave i Luke? – upitao je Krželj i iznio podatak kako je godišnji prihod od Putničke obale i gradske rive oko milijun kuna i da završi u privatnim rukama.

Krstičević mu je odgovorio kako Grad nema mehanizme da to pitanje može riješiti.

– Možemo apelirati da bi bilo fer i korektno da to bude u vlasništvu Grada Ploča. Gradu bi to odgovaralo ali ne vjerujem da na raspolaganju imamo puno mehanizama. To je van moje ingerencije – odgovorio je gradonačelnik Ploča i naglasio kako je to pitanje davno riješeno , te da bi za drugačije rješenje bila potrebna i politička volja.

Rogotin.hr

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.