2 min. čitanja

FOTO Plenković posjetio Divulje – Pažnju ukrala jedna mačka

FOTO Plenković posjetio Divulje – Pažnju ukrala jedna mačka
Foto: Screenshot/Twitter

SPLIT – Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Državnu vatrogasnu intervencijsku postrojbu u Divuljama, gdje je pratio održavanje vježbe “Sigurnost 22”.

Vježba “Sigurnost 22” odvija se u nekoliko županija, na njoj je angažirano 300 vatrogasaca u 70-ak postrojbi, a premijer se pohvalio kako sve super funkcionira.

– Pokazuje to koliko je funkcionalan Sustav domovinske sigurnosti, koliko se kvalitetno sukladno aktima Vlade RH, pripremamo za ovu protupožarnu sezonu. Proteklih godina napravili smo velike iskorake u vatrogastvu, izdvojena su znatno veća sredstva, nabavljaju se nova kvalitetna vozila. Možemo reći da smo danas na razini ne samo da kvalitetno preveniramo požar, nego kada se događa, sve službe koordinirano upravo odavde iz Divulja reagiraju jedinstveno, brzo i učinkovito – kazao je.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković istaknuo je kako smo ovog proljeća zbog suše imali gotovo 100-postotno povećanje požara te oko 300 posto povećanja opožarene površine. No unatoč tome vatrogasna zajednica je, kaže, spremna za nadolazeću sezonu požara. Spremni su hrvatski vatrogasci priskočiti i u pomoć susjednim zemljama, potvrdio je Plenković.

– Pomoć susjedima u BiH bila je gotovo na dnevnoj bazi prošle godine, bit će i ove. Pomoć smo dali i Turskoj, Grčkoj, Sloveniji samo su mali primjeri snage našeg sustava domovinske sigurnosti i želje Hrvatske da da doprinos prevenciji požara. To ćemo činiti i dalje uz veliku potporu i zahvalnost vatrogascima, pripadnicima civilne zaštite, vojnicima, svima drugima koji sudjeluju – kazao je premijer.

Upitan o turističkoj sezoni, rekao je da su procjene sjajne te da smo na 91 posto rekordne turističke sezone 2019. godine.

Zanimljivo je da je tijekom davanja izjave novinarima, Plenkoviću pod noge legla mačka i zadrijemala, i tako ukrala pažnju medija.

Foto: Dnevnik.hr

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.