1 min. čitanja

Plenković o suđenju kapetanu Bekavcu

Plenković o suđenju kapetanu Bekavcu
Foto: HTV / HRT

U Istanbulu traje suđenje kapetanu duge plovidbe iz Splita Marku Bekavcu i još desetorici pomoraca koji su uhićeni prije osam mjeseci jer su na turskom trgovačkom brodu kojim je zapovijedao Bekavac, lani pronađene veće količine droge. Kapetan, podsjetimo, tvrdi da je nevin, a slučaj je danas komentirao premijer Plenković.

- Angažirana su naša diplomatska predstavništva u Turskoj, ministartsva pravosuđa, vanjskih i europskih poslova. Svi oni koji trebaju su u kontaktu. Učinit ćemo sve što je pravno moguće da se zaštite njegova prava. Mi ne znamo na kraju što je tu istina ili nije. Mi ćemo naravno pokloniti povjerenje njegovim izjavama, međutim moramo to kroz pravnu proceduru koja postoji učiniti na odgovarajući način, štiteći njegova ljudska prava - izjavio je Plenković komentirajući suđenje kapetanu Marku Bekavcu, prenosi HRT.

I.N.

PROČITAJTE JOŠ:

Kapetan Marko Bekavac već je 7 mjeseci u turskom zatvoru - Sumnja da odvjetnici ne rade u njegovom interesu
Kapetan duge plovidbe iz Splita Marko Bekavac već je mjesecima zatvoren u turskom zatvoru u Ankari jer je na brodu kojim je zapovijedao pronađena droga. Kapetan Bekavac kaže da je nevin, tražio je bolje osiguranje, kao i kamere na brodu da se spriječi krijumčarenje droge, ali vlasnik broda to je
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.