Plenković nakon potresa: "Sve službe stoje na raspolaganju", Jandroković: "Nadam se da nema žrtava!"

KRK/RIJEKA - Nakon što je u 10.48 sati snažan potres od 4,8 po Richteru pogodio Krk, Rijeku i okolicu, oglasili su se predsjednik Vlade i Sabora.  

- Razgovarao sam sa županom Primorsko-goranske županije Komadinom vezano za potres s epicentrom u blizini Krka. Prema informacijama koje trenutno imamo nema dojava o ozbiljnijim štetama, a Vlada Republike Hrvatske i sve službe stoje na raspolaganju ukoliko to bude potrebno.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izrazio je nadu da u potresu koji je nešto prije 11 sati pogodio Krk nije bilo žrtava ni materijalne štete.

- Nadam se da nema žrtava i materijalne štete - rekao je Jandroković na informaciju da je oko 10:45 područje Krka pogodio snažan potres.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Na mobitele stizale poruke o potresu, seizmologinja objasnila o čemu je riječ
Nešto prije 11 sati područje Kvarnera pogodio je snažan potres. Osjetio se u središnjoj Hrvatskoj. Epicentar potresa je bio na otoku Krku i bio je jačine 4,8 po Richteru. Ines Ivančić, šefica seizmološke službe RH za N1 je rekla: - Cijela obala nam je seizmički aktivna, osobito šire riječko
EPICENTAR NA KRKU Snažan potres zatresao Rijeku i Kvarner!
Jak potres zatresao je u 10.48 minuta riječko područje. Prema podacima EMSC-a, njegova magnituda bila je prema prvotnoj procjeni EMSC-a 5,5, pa 5,3, da bi Hrvatska seizmološka služba naknadno objavila kako mu je snaga 4,8 po Richteru. Potres se dogodio na dubini od 10