Plenković iz Omiša: "Spojen je most Cetina, nastavljamo raditi na dovršetku obilaznice!"

OMIŠ - Most Cetina preko kanjona rijeke Cetine u Omišu danas je i službeno spojen, a najavljeno je da će u promet biti pušten od jeseni.

Most u duljini 224,45 metra, dio je projekta izgradnje obilaznice Omiša. Vrijednost radova je 23,16 milijuna eura, a riječ je o projektu čija će realizacija doprinijeti prometnom rasterećenju gradske jezgre Omiša i smanjenju gužvi.

- Htio bih zahvaliti Ministarstvu prometa i kolegi Butkoviću. Ovo je dobra vijest za Omiš, ali i cijelu Dalmaciju. Prema informacijama, vjerujemo da će obilaznica biti dovršena do jeseni. Ovaj dio je ključna prometnica na budućoj cesti Solin - Stobreč - Dugi Rat - Omiš, koja će rasteretiti promet Jadranskom magistralom, posebno tijekom ljetne turističke špice.


- Most Cetina još je jedan doprinos investicijama u cestovnu infrastrukturu u Hrvatskoj, rekao je Plenković.

- Što se tiče cijele dionice od Solina do Omiša ja ne bih u ovom trenutku rekao neki datum. Ideja je Vlade da to ide što dalje", kazao je.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: SVEČANO SPAJANJE MOSTA - U Omiš stigli Plenković i Butković
OMIŠ - Današnji dan ostat će zasigurno upisan u povijest Hrvatske, a osobito Omiša i njegovih stanovnika. Naime, danas se održava svečanost spajanja mosta Cetina preko kojeg će promet biti pušten najranije krajem aktualne godine. - Most Cetina duljine 224,45 metra i vrijednosti 174,46 milijuna kuna…