2 min. čitanja

Plaža za osobe s invaliditetom na Žnjanskom platou u Splitu otvorena za korištenje

Plaža za osobe s invaliditetom na Žnjanskom platou u Splitu otvorena za korištenje
Foto: Grad Split

SPLIT - S početkom sezone na Žnjanskom platou otvorena je plaža za osobe s invaliditetom. To će ujedno biti i jedina plaža na platou koja će biti dostupna za korištenje ove sezone obzirom da su sve druge plaže u obuhvatu gradilišta na kojem se izvode radovi te pristup neovlaštenim osobama nije dopušten.

Plažu za OSI nadziru spasioci, a angažirani su i asistenti za pomoć osobama s invaliditetom. Lift za osobe s invaliditetom je priključen na struju i osposobljen je za upotrebu. Postavljene su plutajuće psihološke brane koje ograničavaju nadziranu morsku površinu. Osim toga, u funkciji je WC kabina prilagođena za potrebe osoba s invaliditetom, kabina za presvlačenje i tuš. Na raspolaganju su i suncobrani. Popravljene su zaštitne ograde. Preostale su još skale za silazak u more, a njihovo je osposobljavanje u tijeku i očekuje se da bi do kraja tjedna trebale i one biti u funkciji.

Foto: Grad Split

Na plažu se trenutno može pristupiti s istoka, iz pravca hotela Zagreb (na adresi Put Duilova). Dio pristupne trase je u Ulici Pape Ivana Pavla II, a kod baze Strabaga se skreće na uređeni zemljani put koji vodi sve do plaže za osobe s invaliditetom. Do sredine srpnja očekuje se da će biti asfaltirana jedna vozna traka na potezu od trgovine Tommy do hotela Amphora pa bi se, uz prometnu regulaciju, plaži moglo pristupiti i sa zapadne strane iz Velebitske ulice.

- Ovim putem molimo sve koji imaju sreću da nemaju nikakvog invaliditeta da budu kolegijalni i da, ukoliko je moguće, koriste sve ostale plaže u Splitu i okolici i da ovu plažu oslobode za korištenje za sugrađane kojima je prvenstveno namijenjena i kojima je izbor ograničen, a to su osobe s invaliditetom. Zahvaljujemo svima na razumijevanju - poručili su iz tvrtke Žnjan d.o.o.

Isto tako, još jednom su pozvali sve građane i posjetitelje da se drži propisane zabrane pristupa svim plažama koje se nalaze unutar gradilišta (gradilište je fizički ograđeno). U tijeku je izvođenje radova, na terenu je velik broj mehanizacije te je poštivanje propisa neophodno kako bi se izbjegle neželjene posljedice ili ugroza za zdravlje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.