3 min. čitanja

PLAVA I ZELENA ČISTKA U KOLANU Iz mora izvučena 3 kubika otpada!

PLAVA I ZELENA ČISTKA U KOLANU Iz mora izvučena 3 kubika otpada!

KOLAN - Velika Plava i Zelena čistka održana je u nedjelju u Kolanu na otoku Pagu. Zanimljiva je jedna činjenica da je Plavu čistku organizirao naš najmlađi podvodni istraživač Kristijan Gligora koji sa svojih 16 godina uz svoja tri priznata arheološka otkrića odvaja svoje slobodno vrijeme za ove hvalavrijedne akcije!

- Iz našeg plavog Jadrana je izvučeno cca 3.5 m3 raznoraznog smeća i odbačenih ribolovnih alata! Lokalni ronioci su se rado priključili akciji a zanimljiva činjenica je da su skoro svi osim našeg Tomislava Luščića ronili na dah.

Velika hvala našem prijatelju iz Slovenije na doprinosu u čišćenju podmorja Matej Smrkolj! - poručio je Kristijanov otac, Željan Gligora.

Zelena čistka je isto tako urodila plodom te su vrijedne ruke volontera očistile cca 4.5 m3 raznoraznog smeća. Veliki vjetar u leđa ovim akcijama je doprinjela nedavno izabrana naša cijenjena direktorica Turistićke zajednice Sabina Gligora -Sabalić!

- Sasvim jedan normalan dan, samo smo danas izvukli iz mora brdo smeća što znaći da je danas za naše more i za svih nas jedan odličan dan jer nas more hrani. Ovo je danas samo zagrijavanje za daljnje eko akcije! - kazao je najmlađi član i suorganizator akcije, Kristijan Gligora.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ARHEOLOŠKA SENZACIJA! Dječaku s Paga priznato čak treće otkriće - Pod morem pronašao antičku bazu iz brončanog doba!
Da, dobro ste pročitali u naslovu. 16-godišnji Kristijan Gligora do sad ima tri službeno priznata arheološka otkrića. Ovaj nevjerojatan mladi čovjek svoje prvo otkriće imao je sa samo 14 godina i to u paškoj uvali Girenica, gdje se nalazi Rogoza, što je inače ušće Kolanjskog blata i ornitološki reze…
OTAC I SIN OTKRILI NOVI ARHEOLOŠKI NALAZ Jesu li Rimljani kopali ugljen na Pagu? | | Morski HR
U zoni uvale Girenica na Pagu, nalazi se najnoviji nalaz prijavljen Ministarstvu kulture, opet plod suradnje ronilaca. Ali kako je sve počelo. Ronili su otac i sin, Željan i Kristijan Gligora.
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.