1 min. čitanja

PLASTIČNA NOĆNA MORA Kako izgledaju naša mora ispod površine?

SPLIT – Kako naša mora izgledaju ispod površine? Što se sve u njima krije? Kakav utjecaj na morski ekosustav ostavlja čovjek?

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u sklopu međunarodnog projekta „ML REPAIR“ postavila je u City Center one Split izložbu pod nazivom Plasticamente – Plastična (noćna) mora! Izložbu možete pogledati svakim danom do 18.11.2018.

U sklopu izložbe, posjetitelji na panelima moGU saznati više o temi morskog otpada na hrvatskom i engleskom jeziku, a organizatori su pripremili i interaktivni dio za djecu i mlade. Uz izložbeni dio gdje najmlađi mogu istraživati podvodni (plastični) svijet, srijedom, petkom i subotom od 16 do 19 sati mogu sudjelovati i u radionicama koje vode edukatorice Udruge Sunce Split.

Opći cilj projekta ML-REPAIR je spriječavanje i smanjivanje unosa i raspršivanja otpada u Jadranskom moru. Nositelj projekta je CA’ Foscari Fakultet, Sveučilište u Veneciji, a partneri su Talijanski Nacionalni Institut za zaštitu okoliša i istraživanje (ISPRA), Udruženje M.A.R.E. i LIMOSA iz Italije te Institut za oceanografiju i ribarstvo, Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Split.

Marin Spetič, mag.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.