1 min. čitanja

Peto izdanje Blok Split konferencije - organiziran je i brodski izlet splitskim akvatorijem!

Peto izdanje Blok Split konferencije - organiziran je i brodski izlet splitskim akvatorijem!
Foto: Depositphotos

Najveći regionalni događaj posvećen blockchain tehnologiji i web3 ekosustavu, održava se u Splitu od 27. do 30. svibnja.

Tijekom četiri dana, Split će posjetiti osamdesetak međunarodnih govornika, kao i brojni medijski te poslovni partneri, što BlockSplit čini izvrsnom prilikom za umrežavanje s akterima jedne od najpropulzivnijih globalnih industrija, piše Dalmacija danas.

- Tijekom prvog dana ćemo govoriti o inovativnim rješenjima za demokraciju, s fokusom na financiranje medija, digitalne izbore i rasprave o digitalnom identitetu - kaže Tomislav Mamić, suosnivač BlockSplita te pojašnjava kako se digitalna demokracija odnosi se na korištenje digitalnih tehnologija s namjerom uključivanja građana u demokratske procese:

- Cilj nam je predstaviti različite alate i platforme koje građanima omogućuju sudjelovanje u procesima donošenja odluka te pristup informacijama o javnim politikama i pitanjima - dodao je.

Foto: Dalmacija danas/Press

Tijekom sljedeća dva konferencijska dana, u utorak i srijedu, tematizirat će se decentralizirane financije i znanost, sigurnost i privatnost na internetu, gaming i digitalna demokracija te mnoga aktualna pitanja o kojima će govoriti relevantni znanstvenici, umjetnici, bankari, političari i aktivisti iz cijelog svijeta.

Posljednji dan BlockSplita ponovno rezerviran je za brodski izlet splitskim akvatorijem, dok su, tijekom prva tri dana, organizirane brojne prilike za druženje i umrežavanje sudionika.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.