2 min. čitanja

Petak je zadnji dan za prijave na radionicu KvarnerExtrem

Petak je zadnji dan za prijave na radionicu KvarnerExtrem
Foto: Blanka Kufner

KRK - Na sudjelovanje u radionici, koja će se održati uživo i online, pozivaju se poljoprivrednici i volonteri s otoka Krka koji su voljni pratiti pojave ekstremnih padalina.

Hrvatsko meteorološko društvo i partnerska udruga Eko Kvarner pozivaju na Radionicu za poljoprivrednike i volontere u okviru projekta 'Primjena inovativnih tehnologija za odgovor na krizne situacije nastale pojavom ekstremnog vremena-KvarnerExtrem'.

Predstavljanje ovog inovativnog i korisnog projekta održat će će se u Velikoj vijećnici Grada Krka 17. siječnja 2023. s početkom u 11 sati. Radionica će biti u hibridnom obliku - uživo i online putem Zoom aplikacije. Sudjelovanje je besplatno.

Svi koji žele prisustvovati radionici na bilo koji način trebaju se prijaviti do 13. siječnja 2023. voditeljici projekta Vesni Đuričić na: djuricic56@gmail.com (mobitel: 098 678 282) ili koordinatorici volontera Petri Sviličić na e-mail: svilicic.p@gmail.com.

Predstavljanje projekta KvarnerExtrem održano je u Vrbniku 7. svibnja 2022. Tom prilikom bio je prikazan digitalni tučomjer kao inovativna tehnologija za detektiranje tuče i jake kiše u realnom vremenu.

Sada je razvijena i mobilna aplikacija za pametne telefone putem koje korisnici u roku od minute od registracije tuče ili jake kiše dobivaju informaciju o tome na svoj mobitel te mogu odmah poduzeti mjere zaštite svojih poljoprivrednih kultura.

Cilj radionice je upoznati sudionike s projektom te im predstaviti digitalne tučomjere i mobilnu aplikaciju pomoću koje korisnici mogu dobiti informacije o pojavi tuče i jake kiše na Kvarneru u realnom vremenu.

Cilj je također uključiti korisnike u krug volontera na projektu, koji će korištenjem aplikacije i slanjem svojih zapažanja doprinijeti širenju znanja o ekstremnim vremenskim prilikama i njihovom utjecaju na poljoprivredne kulture na Kvarneru.

Dan nakon održane radionice, 18. siječnja 2023. s početkom u 12 sati u maloj vijećnici grada Krka odvit će se Radni sastanak s predstavnicima tijela jave uprave i interventnim službama.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Nevrijeme u Istri, u Žminju pala tuča
Nevrijeme je danas pogodilo dio Istre. Tuča je pala u Žminju. Istodobno, zbog grmljavinskog nevremena buknuo je požar na otvorenom u Santa Marini kod Labina, koji su u međuvremenu vatrogasci stavili pod kontrolu i najavili da će ubrzo biti ugašen. Za danas je za cijelu Hrvatsku izdan žuti meteoala…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.