1 min. čitanja

PET PUTA VEĆI I TEŽI OD TITANIKA! Brodograditelji dovršili najveći putnički brod na svijetu

PET PUTA VEĆI I TEŽI OD TITANIKA! Brodograditelji dovršili najveći putnički brod na svijetu
Foto: Royal Caribbean, Niko Alakoski

Icon Of The Seas najveći je putnički brod na svijetu kojeg je finsko brodogradilište Meyer Turku upravo izgradilo za Royal Caribbean International i uspješno je odradio prvu probnu plovidbu na otvorenom moru.

Brod bi trebao biti isporučen naručitelju u listopadu, a isplovljava u siječnju 2024. godine. Radi se doista o plovećem gradu dugom 365 metara, u kojeg se može ukrcati 7600 putnika u maksimalnom kapacitetu i 2350 članova posade.

Div Icon Of The Seas je 5 puta veći i teži od Titanica, čija je težina 250.800 tona, dok je Titanic težio 50.210 tona. Tisuće ljudi rezerviralo je karte kako bi bili među prvim putnicima. Imat će 20 paluba sa 7 bazena i 6 tobogana. Tvrtka tvrdi da ima najviši vodopad, najviši vodeni tobogan, najveći vodeni park i prvi viseći beskonačni bazen na bilo kojem brodu.

Brod ima 20 paluba i osam "gradskih" četvrti za istraživanje. Ideja je zadovoljiti svaku vrstu turista, sa svime, od područja posvećenih mladim obiteljima, do prostora samo za odrasle, poput prvog pijanističkog bara Royal Caribbean International.

Prvi u kompaniji na plinski i električni pogon

Postoji 28 različitih vrsta smještaja, s više kategorija za obitelji, više rasporeda s pogledom na ocean i više prostora za putnike koji putuju u grupama.

Icon Of The Seas ujedno je i prvi brod Royal Caribbean Internationala pogonjen tehnologijom ukapljenog prirodnog plina (LNG) i gorivih ćelija, kao dio prelaska tvrtke na budućnost čiste energije.

2.600 radnika dnevno

Oko 2.600 radnika svakodnevno radi na ovoj grdosiji. Više od 450 stručnjaka provelo je 4 dana testirajući brod na različitim tehničkim područjima.

Royal Caribbean kaže da je drugi set ispitivanja zakazan za drugu polovinu 2023. godine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.