Paul Bradbury: "Most u Vrboskoj na Hvaru 8. je svjetsko čudo!"

Poznati blogger iz Manchestera malo se na Facebooku "sprdao" s hrvatskim smislom za organizaciju i inženjeriju!

- Hrvatsko 8. svjetsko čudo. Dug 2400 metara, Pelješki most koji su izgradili Kinezi povezuje Hrvatsku, što je ozbiljno impresivan podvig. Upoznajte most koji je oko 100 puta manji i za čiju je izgradnju trebalo više vremena nego za gradnju Pelješkog mosta, pogonjen hrvatskom organizacijom i inženjerijom. I nemojmo uspoređivati ljepotu ovih mostova. Kako "prosvijećeni napredak" odnosi ljepotu jednog od najidiličnijih primorskih sela u Dalmaciji, 1. dio - kaže Bradbury u svojoj Facebook objavi.

Ljutili se na Bradburyja ili ne, na kraju ispada da je most u Vrboskoj dug 20 metara prilično kasnio (o čemu je riječi bilo i u Stanju nacije Zorana Šprajca), da je gradnja trajala više od dvije godine, da je prvotno očito krivo projektiran i da je umjesto 1,8 milijuna tadašnjih kuna na kraju je stajao 4 milijuna mnogima još uvijek neprežaljenih kuna i da je puno toga oko njega izazvalo bijes građana.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

NEZADOVOLJSTVO NA HVARU Vrbovljanima prekipjelo zbog “ružnog mosta” | | Morski HR
Vrboska, pitoreskno hvarsko naselje unutar općine Jelsa, smješteno u dubokoj uvali na sjevernom dijelu otoka Hvara, postalo je vijest nakon što je tamošnja omladina, nezadovoljna izgledom