2 min. čitanja

Par tuži tvrtku za 5 milijuna dolara jer ih je grupa za ronjenje ostavila u oceanu

Par tuži tvrtku za 5 milijuna dolara jer ih je grupa za ronjenje ostavila u oceanu
Foto: Unsplash / Ilustracija

SVIJET - Par iz Kalifornije podnio je tužbu od 5 milijuna dolara protiv turističke tvrtke na Havajima tvrdeći da su ostavljeni u oceanu tijekom ronjenja za vrijeme medenog mjeseca.

Elizabeth Webster i Alexander Burckle bili su na medenom mjesecu na Havajima u rujnu 2021. kada su rezervirali ronjenje. Kupili su karte na Lanaiju, malom otoku u blizini Mauija, piše MSN.

Rekli su da ih je grupa za ronjenje ostavila u oceanu više od sat vremena, a naposljetku su bili prisiljeni otplivati do obale.

Detaljno su opisali svoje iskustvo u tužbi podnesenoj prošloga mjeseca. Par je bio među 44 putnika koji su se ukrcali u 10 sati na brod na obali Lanai Coast Sail Mauija. Povratak grupe u luku planiran je oko 15 sati.

U tužbi su naveli kako je kapetan sve obavijestio da će brod ostati usidren na tom mjestu oko sat vremena. Webster i Burckle rekli su da kapetan nije dao određeno vrijeme kada bi se svi trebali vratiti na brod.

Svih 44 putnika ušlo je u more oko 10:50. Burckle i njegova supruga, oboje iskusni ronioci koji su nekoliko puta bili na Mauiju, plivali su prema sjeveru prema uputama kapetana, navode. Tijekom izleta putnici su se vraćali na brod u različito vrijeme, stoji u tužbi.

Oko 11:50 sati, Burckle i Webster počeli su se vraćati do broda. U tužbi se navodi da je more bilo uzburkano i nakon otprilike 15 minuta plivanja par je shvatio da nisu napredovali u smjeru broda.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Oborili Guinnessov svjetski rekord za najduži podvodni poljubac
Zaljubljeni par proslavio je proteklog tjedna Valentinovo na prilično jedinstven način - najdužim podvodnim poljupcem. Južnoafrička državna prvakinja u ronjenju na dah Beth Neale i njezin kanadski partner Miles Cloutier oborili su Guinnessov svjetski rekord za najduži podvodni poljubac. Ljubili su…
Najljepša mjesta za ronjenje u Hrvatskom dijelu Jadrana
Iako nije bogato bojama kao Karibi, Jadransko more obiluje olupinama brodova, podzemnim špiljama i puno je života, posebice u zaštićenim područjima. Oni koji vole podmorje, sa sigurnošću će se zaljubiti u Hrvatsku, navodi portal Yachting.com. Nije bogato bojama kao Karibi, ali Jadransko mo…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.