1 min. čitanja

Pale i prve kritike na most: "A gdje je traka za bicikliste i pješake? Na to su čak i 'jugokomunisti' mislili, a vi niste!"

Pale i prve kritike na most: "A gdje je traka za bicikliste i pješake? Na to su čak i 'jugokomunisti' mislili, a vi niste!"
Foto: Youtube / Screenshot / Arhiv

Nakon prvotnog oduševljenja Pelješkim mostom, krenule su i javne analize u kojima se da primjetiti kako neka očekivanja građana nisu ispunjena.

I dok jedni tvrde da je umjesto zaustavne trake trebalo ostaviti i dodatnu pretjecajnu traku, drugi se pak čude - zašto nema trake za bicikliste i pješake?

Hrvatski teorijski fizičar, pisac i društveni kritičar Antonio Šiber na Facebooku je istakao upravo ovaj problem. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Zamisli, napravili onoliki most, u ovo doba i na onakvom mjestu, a nema trake za pješake i bicikliste! E, svaka vam čast! Umjesto da sâm most postane odredište, da ljudi propješače, stanu negdje u proširenju i fotografiraju, da biciklisti dolaze ZATO da prođu mostom, kako naši ljudi, tako i turisti koji su u blizini, oni sve to zabranili! Nisu trakice napravili! Glavno da je Nevera s 1914 KS prošla, to je zelena ekonomija, jebote!

E, u to ime, evo još jedne fotke pješačenja preko Krčkog mosta iz 2019. godine - pješačenje i bicikliranje dozvoljeno i ima fina i ograđena trakica. Taj su most inače napravili gadni jugo-komunisti, a domoljubi ga naplaćivali 30 godina - poručio je Šiber.

Iz Hrvatskih cesta odgovaraju da je ovaj most projektiran kao sastavni dio prometnica koja je namijenjena isključivo motornim vozilima s brzinama do 90 km/h, pa bi ostali sudionici u prometu (poput pješaka i biciklista) ustvari predstavljali opasnost po odvijanje prometa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.