1 min. čitanja

Pacijenti Šibenika i okolice neće više morati odlaziti u veće kliničko-bolničke centre radi kompliciranijih zahvata

Pacijenti Šibenika i okolice neće više morati odlaziti u veće kliničko-bolničke centre radi kompliciranijih zahvata
Foto: PIxabay

ŠIBENIK - Liječnici šibenske bolnice sve češće uvode nove metode liječenja i manje invazivne operativne zahvate koji su se dosad uglavnom obavljali samo u kliničkim bolničkim centrima. Pomicanjem ustaljene bolničke prakse nabolje pruža se suvremenija zdravstvena zaštita šibenskim pacijentima.

Prijelom zdjelice u šibenskoj bolnici prvi je put, zahvaljujući pročelniku Službe za kirurške bolesti Opće bolnice Pula, saniran suvremenijim kirurškim pristupom.

- Ovdje smo u suradnji s primaijusom Gusićem bili u prilici to napraviti u Šibeniku i na taj način poštedjeti pacijenta transporta koji je inače rizičan kod ovakvih pacijenata, kod prijeloma zdjelice, a usput je prim. Gusić pokazao i volju da nas educira - rekao je specijalist ortopedije i traumatologije u OB Šibensko-kninske županije Saša Milovac.

Pa će ovdašnji specijalisti ortopedije i traumatologije napraviti sve kako šibenski pacijenti ne bi trebali zbog ovakvih zahvata odlaziti u druge gradove. A upravo je zahvaljujući takvoj međubolničkoj suradnji, šibenska postala tek druga u Hrvatskoj koja je izvela minimalno invazivnu operaciju uklanjanja maternice, oba jajnika i jajovoda novim medicinskim postupkom.

- Nakon ove operacije žena se prvi dan ustala i otpuštena je doma. Ono šta bi htio posebno naglasiti, odnosno zahvaliti se kolegama iz Zadra - ja sam išao u Zadar na edukacije i onda su kolege iz Zadra došle kod nas pa smo zajedno napravili tu operaciju - rekao je voditelj Odjela ginekologije i rodilišta u OB Šibensko-kninske županije Ivan Zmijanović.

Suradnja s drugim bolničkim ustanovama će se nastaviti, a dvostruka je korist ovakve edukacije šibenskih liječnika.

- Jedna dobit je za naše pacijente koji više ne moraju odlaziti u druge zdravstvene ustanove, a s druge strane naši liječnici pomiču granice pokazujući da iako smo opća županijska bolnica možemo raditi operativne zahvate koji se mogu usporediti i s najboljim klinikama u Hrvatskoj pa i šire - kazao je ravnatelj OB Šibensko-kninske županije Kristijan Stipaničev, za regionalni Dnevnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.