2 min. čitanja

OZLIJEĐEN HRVAT- EKSKLUZIVNO: ŠOKANTAN VIDEO Na brodu u luci Bejrut 11 naših pomoraca

OZLIJEĐEN HRVAT- EKSKLUZIVNO: ŠOKANTAN VIDEO Na brodu u luci Bejrut 11 naših pomoraca
Foto: Čitatelj / Morski HR

BEJRUT – “Svi smo dobro”, prvo je što smo željeli čuti od hrvatskih pomoraca koji su se zatekli na brodu specijaliziranom za prijevoz vozila “City of Rome”, koji plovi pod zastavom Ujedinjenog Kraljevstva uslijed strašne eksplozije koje je tijekom utorka zatresla glavni grad Libanona Bejrut i doslovno uništila dobar dio infrastrukture tamošnje luke. Jedan od 11 hrvatskih pomoraca koji su se zatekli tamo u tom trenutku potvrdio nam je da je jedan njegov kolega ozlijeđen i trenutno je na liječenju u bolnici. Kaže nam da se radi o ozljedi ruke, stoga ne bi trebalo biti problema što se životne ugroze tiče.

Brod City of Rome u luku glavnog grada Libanona pristao je u utorak oko 11 sati. Šest sati poslije toga dogodila se strašna eksplozija niti 500 m od broda u kojem su bili naši pomorci.

– Nitko nije životno ugrožen, jaki su hrvatski pomorci – govori nam čovjek koji je netom prije snimio detonaciju kakvu ne pamte ni mnogi naši sudionici Domovinskog rata.

– Spasilo nas je to što nitko nije bio na palubi – priča nam ovaj pomorac i šalje snimku koja ledi krv u žilama.

“Dva pomorca na brodu do nas su poginula”

– Ovo je snimka s broda. Do nas su drugi brodovi vezani ship by ship. Izgleda daleko, ali ovo je cca 500 m udaljenosti od epicentra eksplozije. Dva člana posade na susjednom brodu su poginula – govori nam vidno potresen pomorac kojem zbog objektivnih okolnosti ne možemo otkriti identitet.

– Jako neugodno iskustvo, jer teško je opisati riječima tu detonaciju i udar koji nastaje nakon eksplozije. Jer nama su se na mostu iskrivila i vrata i sreća što su svi bili u nadrgrađu. Jedino je jedan gospodin bio kod vrata i ona su mu ozlijedila ruku, no nadam se da će on biti ok.

– Najveća opasnost su krhotine koje su letjele na sve strane. To su veliki komadi željeza, kao rakete i geleri. To da vas pogodi, na licu mjesta ste mrtvi! Cijeli porat/luka je puna tih krhotina, ta detonacija je premještala cijele kontejnere po deset metara. To se ne može opisati riječima. Najbolje će vam to očitati videa objavljena na netu konkretno iz grada kako taj udar ide prema zgradama, detonacije koje razbijaju prozore. Nažalost, ima mrtvih i ovdje po okolnim brodovima – priča nam potreseno pomorac i dodaje:

– Mi smo u petak trebali letjeti za Hrvatsku, a negdje oko 17.30-18.00 dogodilo se to što se dogodilo.

Saznajemo da su među pomorcima u Libanonu naši ljudi iz Aljmaša, Rijeke, Šibenika, Splita, Dubrovnika i Zadra.

PROČITAJTE JOŠ:

DOZNAJEMO Ozlijeđeni pomorac u Bejrutu upravo čeka operaciju: „Posada je napravila lavovski posao“
VIDEO: ENORMNA EKSPLOZIJA Uništena luka u glavnom gradu Libanona
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.