2 min. čitanja

Oxford, Cambridge te deseci osmeraca ponovno će zaveslati u Splitu

Oxford, Cambridge te deseci osmeraca ponovno će zaveslati u Splitu
Foto: Sveučilište u Splitu / UNIST

Vikend je donio još jedan sportski spektakl koji će okupiti ponajbolje sveučilišne osmerce iz cijele Europe na 22. izdanju Međunarodne veslačke regate Sveti Duje.

Ovaj događaj obuhvaća utrku sveučilišnih osmeraca na regatnoj stazi u Spinutu, koja se održala u subotu, 11. svibnja prijepodne, dok je nedjelja rezervirana za revijalnu utrku veslačkih legendi Oxford-a, Cambridge-a i Splita, koja se prema običaju održava u splitskoj luci.

Ovogodišnje izdanje okupilo je respektabilnu konkurenciju koju čine 22 posade, od čega 14 muških i 8 ženskih, a nastupit će predstavnici sveučilišta iz Estonije, Njemačke, Poljske, Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva. Predstavnik organizatora su Toni Gamulin sa Sveučilišta u Splitu te Luka Grubor, naš zlatni veslački olimpijac koji je studirao na Sveučilištu u Oxfordu.

Tu je i međunarodna veslačka regata Sveti Duje koja se održava pod patronatom krovne europske organizacije studentskog sporta - Europskog akademskog sportskog saveza (EUSA), a ta je poveznica od nedavno još snažnija kako je Split proglašen za domaćina Europskim sveučilišnim igrama 2028. godine, na kojima će se održavati i veslačka natjecanja.

U Splitu otvorena međunarodna veslačka regata ‘Sveti Duje’
U ambijentu Galerije Meštrović, koja je poprimila obrise veslačke pozornice, sinoć je održano svečano otvaranje 22. Međunarodne veslačke regate ‘Sveti Duje’. Poznatim uzvanicima i brojnim prijateljima regate obratili su se proslavljeni olimpijac Luka Grubor, predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba Gusar Ivica Botica, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić,

Grad Split, Splitsko - dalmatinska županija i Sveučilište od prvih dana podržavaju održavanje regate, prenosi Radio Split.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.