2 min. čitanja

Ovogodišnji rekord Kupa Spavalice – riba vrana od 672 grama

Ovogodišnji rekord Kupa Spavalice – riba vrana od 672 grama
Foto: Kup Spavalice

VIR – U sjećanje na doajena sportskog ribolova Antonija Liverića Spavalice, na otoku Viru održan je Memorijalni udičarski kup Tončija Spavalice.

Sedmo izdanje Memorijalnog udičarskog kupa u ribolovu štapom i rukom iz usidrene brodice okupilo je početkom rujna na otoku Viru sedam natjecateljskih momčadi s ukupno 19 udičara, a najsretniji i najuspješniji bili su Duško Mazić-Palestrina, Oliver Alaburić i Zlatko Janči.

Foto: Kup Spavalice

Novigradsko-paško-virska pobjednička trojka uhvatila je na Virskom braku 52. ribe ukupne težine 4.949 grama, uključujući uvjerljivo najveći ulov natjecanja – prekrasnu vranu od 672 grama. Gotovo pet kilograma ribe koju su ulovili Janči, Mazić-Palestrina i Alaburić tijekom četverosatnog natjecanja ne ulazi među najbolje rezultate na sedam dosad održanih memorijalnih kupova posvećenih prvom predsjedniku
ŠRD-a Vir Antoniju Liveriću Spavalici, no njihov ponos zbog pobjede time ipak nije bio ništa manji.

– Ulov je bio dobar s obzirom na doba godine. U ovom smo sastavu prvi put na natjecanju, iako smo Duško i ja ranije nastupali zajedno – rekao je Janči prisjećajući se nastupa od prije dvije godine. Tada su Janči i Mazić-Palestrina s Francom Pihlerom uhvatili 9.621 grama ribe, što je treći najbolji rezultat svih vremena.

Pored vrane koja je bila najveći ulov natjecanja, a uhvatio ju je Alaburić, u tefteru pobjedničke trojke našli su se još arbuni, pauci, manule i šaruni.

Foto: Kup Spavalice

Drugi su bili Renata Antičević, Robert Antičević i Damir Đurašević s 33 ulovljene ribe ukupne mase 3.501 grama, dok je treće mjesto pripalo Zvonku Gašparu i Ivici Buliću s 20 ulovljenih riba mase 2.330 grama.

U konkurenciji ribolovaca koji su lovili na tradicionalan način rukom iz brodice najbolji su bili Branko Dabičić, njegov sin Šime Dabičić i Ante Crnjak. Njihova je momčad ujedno bila jedina u konkurenciji i na natjecanju, pa su Dabičićima i Crnjaku četiri ribe težine 305 grama bile dovoljne za pobjedu.

Na virskom Memorijalnom Kupu Tonči Spavalica ukupno je ulovljeno 138 riba ukupne mase 13.250 grama, što daje prosječnih i solidnih 697,4 grama po natjecatelju.

Sedmo izdanje Memorijalnog udičarskog kupa Tonči Spavalica održalo se u rujnu, jer je natjecanje predviđeno za standardni termin u lipnju bilo odgođeno. Kup je organizirao ŠRD Vir.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.