Ovo su jedina dva pravca kojima možete do Dalmacije, no HAK ih ne preporuča!

Prema posljednjim upozorenjima iz HAK-a, iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obratno nema slobodnog cestovnog pravca. Najveći problemi u prometu vladaju na u blizini Posedarja gdje se na cesti stvorio led.

“Zabrana prometa na autocesti A1 između čvora SVETI ROK i čvora POSEDARJE u oba smjera. Zabrana prometa za sva vozila zbog žestoke oluje. Nema alternativnih pravaca iz smjera Dalmacije prema Zagrebu i iz Zagreba prema Dalmaciji. Molimo korisnike za dodatan oprez”, javljaju iz HAK-a.

Obilazak preko BiH

U Dalmaciju je ipak moguće stići cestom. Oba puta vode preko susjedne Bosne i Hercegovine, prenosi N1.

Iz HAK-a, piše Dnevnik.hr, ne preporučuju ove dionice te navode kako su ceste na njima loše i zatrpane snijegom. Prvi pravac preko BiH je dionica Knin – Strmica – Grahovo – Drvar – Martin Brod – Bihać – Plitvička jezera. Drugi vodi preko Livna, Mrkonjić grada i Banja Luke.

Iz bosanskohercegovačkog autokluba upzoravaju da je promet otežan na dionicama koje vode preko planinskih prijevoja, a za teretna vozila obvezni su lanci. Snijeg i u susjednoj zemlji i dalje pada, a puše i jak vjetar koji otežava rad putnih službi. Što se tiče graničnih prijalaza, zbog lošeg je vremena zabranjen promet za teretna vozila preko prijelaza Izačić – Ličko Petrovo Selo, navode iz BiHAMK-a.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Najmanje 25 vozila ignoriralo zabrane i zaglavilo - HAC: “Vozači misle da im zimske gume ne trebaju!”
Prometni kolaps na autocestama nastao je zbog ogromne količine snijega i olujnog vjetra. Zato su otvoreni prihvatni centri za vozače u Gospiću, Obrovcu, Gračacu i Kninu. Dalmacija je zbog vremenskih uvjeta odsječena od Hrvatske, a HGSS-ovi spasioci na terenu pomažu izvući one koji su zaglavili u sni…
DALMACIJA ODSJEČENA - HAK objavio novo izvješće
Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru, te jakom burom povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, trenutno NEMA slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto. U tijeku je zimsko od…