3 min. čitanja

OVO JE REKORD! Općina Pakoštane dan nakon našeg članka srušila ilegalni mul poljske tvrtke koja oglašava "privatnu plažu"

OVO JE REKORD! Općina Pakoštane dan nakon našeg članka srušila ilegalni mul poljske tvrtke koja oglašava "privatnu plažu"
Foto: islandofheron.pl / Općina Pakoštane

PAKOŠTANE - U moru bahatosti i drskosti, devastacija i kriminala na Jadranu, lijepo je vidjeti kad netko odradi svoj posao. Iako bi to trebalo biti normalno, nažalost ili na sreću, ponekad se pokaže neko svjetlo nade u našoj želji da se samo poštuje ovo naše more i zakoni ove naše napaćene zemlje. Stoga moramo ipak pohvaliti brzu reakciju Općine Pakoštane koja je, doduše, tek nakon našeg teksta, ali ipak žurno reagirala i nakon samo dva dana od objave dovela bager i srušila bespravno izgrađen mul koji se čak oglašava kao "privatna plaža!"

- Sukladno Vašem zahtjevu,  u privitku Vam dostavljamo fotografije na kojima se vidi da su sa pomorskog dobra u naselju Drage dana 09.07. i dana 10.07. po nalogu Općine Pakoštane, izvedeni radovi na uklanjanju bespravno postavljenog drvenog mola, betonskog podesta i betonskih stepenica - priopćili su iz Općine Pakoštane i doista nam dostavili snimke bagera koji je bio na licu mjesta i počistio devastirano područje.

- Na  portalu  Morski HR  dana 08.07.2024. godine, objavljene su fotografije drvenog mola  i betonskog podesta obloženog benkovačkim kamenom,  koji su uklonjeni. 

Uz to  uklonjene su i betonske stepenice obložene u benkovački kamen  na istoj lokaciji a koje su izgrađene bez odobrenja nadležnog tijela - kazali su nam u priopćenju iz Općine Pakoštane. 

"Nije točno da Lučka kapetanija nije djelovala"

Također, ovim putem žele ispraviti i netočan podatak koji je dao njihov komunalni redar o nedjelovanju Lučke kapetanije.

- Pogrešno je navedeno da je  Lučka kapetanija  bila u nadzoru na ovoj lokaciji, te da nisu ništa poduzeli - poručuju.

Foto: Instragram / Screenshot

Srbijanska influencerica oglašava "privatnu plažu"

Nećemo cjepidlačiti, ali radi istine treba reći da je ovaj mul ovdje već mjesecima, a u posljednje vrijeme ga čak i jedna srpska influencerica reklamira kao privatnu plažu, te se gostima u nagradnoj igri osigurava boravak na ovom mjestu.

Samo dan nakon naše objave, poljska tvrtka koja je ilegalno oglašavala "Kućicu Carpe Diem s izravnim pristupom privatnom molu", izbrisala je oglas, a kako je izgledalo njihovo vizualno predstavljanje ilegalnno betoniranog pomorskog dobra, pogledajte niže.

Foto: islandofheron.pl

Dobro je u cijeloj priči što se napokon u suradnji građana, medija i lokalne samouprave pokreću i bageri, a vlasnicima će se naposljetku ispostaviti račun za rušenje.

Bravo za Općinu Pakoštane, pratit ćemo i hoće li jednako brzo i učinkovito rušiti i ilegalne objekte lokalaca koji su radili identične zahvate na pomorskom dobru. No, svakako, ovaj potez može i treba poslužiti kao primjer drugima!

Bravo još jednom!

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.