1 min. čitanja

Ovo je groblje koje zaključava svoja vrata tijekom ljetne sezone jer se turisti nemogu sudržati od prešetavanja. Napokon je ponovno otvoreno!

Ovo je groblje koje zaključava svoja vrata tijekom ljetne sezone  jer se turisti nemogu sudržati od prešetavanja. Napokon je ponovno otvoreno!
Foto: Facebook/Čempres

ŠIBENIK - Groblje sv. Ane proteklih je sezona bivalo puno boca, opušaka i raznog drugog smeća koje je značilo i nedopustivo okupljanje i prešetavanje. Svakako nije bilo mjesto na kojem se "počiva u miru".

Stoga su nadležne institucije u bravu stavile ključ i problema više nije bilo. Barem ne toliko.

- Oni koji su ključ trebali za posjetiti svoje najmilije mogli su ga uvijek uzeti na porti na ulazu u tvrđavu sv. Mihovila. Meni je jasno da je groblje sv. Ane jako lijepo i atraktivno, ali jednostavno nije arhitektonski pogodno da se po njemu šeta velik broj turista. I kad sam odem tamo teško je provjeriti u kakvom je stanju groblje, a da ne zakoračiš na neki spomenik ili grobnu ploču. Dosta ih je u trošnom stanju. Znam da su groblja turistička atrakcija u mnogim gradovima, ali sv. Ana jednostavno nije pogodna za to. Nije to groblje pariški Pere Lachaise da se po njemu može prošetavati. Tako da ćemo s tom praksom zaključavanja tijekom ljetne sezone nastaviti i dalje, rekao je za ŠibenikIN Joško Vuković, direktor pogrebnog poduzeća zaduženog za brigu o ovom groblju.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.