1 min. čitanja

OVO JE GENIJALNO Objavljen ronilački vodič po Jadranu!

OVO JE GENIJALNO Objavljen ronilački vodič po Jadranu!
Foto: Goran Butajla

Izdanje sadrži precizan i sveobuhvatan prikaz 130 najboljih ronilačkih lokacija na hrvatskom dijelu Jadrana i bez sumnje će biti inspiracija mnogima.

Autor je obradio najljepše ronilačke lokacije od Istre do krajnjeg juga Hrvatske, a sve je logično rasporedio u pet ronilačkih zona (Istra, Kvarner, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija).

Svaka ronilačka lokacija u ovom vodiču detaljno je opisana te prikazana s nekoliko fotografija, a koncept je takav da obrađuje ronilačke lokacije koje su dostupne većini današnjih ronilačkih zaljubljenika, a to su još uvijek sportsko–rekreativni ronioci.

Foto: Goran Butajla

Kako jadransko podmorje u svojim dubinama krije i pozamašan broj dubokih olupina dostupnih samo tehničkim roniocima, one su u ovoj knjizi informativno opisane u posebnom poglavlju. Osim pet velikih poglavlja (Istra, Kvarner, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija) u knjizi ćete pronaći još četiri poglavlja o temama koje su važne roniocima u Hrvatskoj.

To su “Nacionalni parkovi i parkovi prirode u Hrvatskoj”, zatim “Duboke olupine Jadrana” s posebnim osvrtom na legendarne olupine Szent Istvana i aviona B 17 na Visu, poglavlje o antičkoj kulturnoj baštini te poglavlje o crvenom koralju.

Autor knjige je Goran Butajla koji je više puta obišao sve lokacije u knjizi i detaljno ih opisao. Vodič je namijenjen prvenstveno rekreativnim roniocima pa je tako i većina obrađenih lokacija do 40 metara dubine.

Knjigu možete nabaviti OVDJE.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.