2 min. čitanja

Ove turističke sezone otok Krk premašio 5 milijuna noćenja

Ove turističke sezone otok Krk premašio 5 milijuna noćenja
Foto: Wikimedia

Otok Krk premašio je 5 milijuna noćenja ove turističke sezone. Općina i turistička zajednica Punat zahvalile su svojim djelatnicima na ostvarenim rezultatima u ovoj zahtjevnoj poslovnoj godini, u kojoj obilježavaju 115 godina organiziranog turizma.

Ne smetaju ni južina ni kiša! Otok Krk obilazi se i po lošijem vremenu. Skupinu slovenskih turista zatekli smo u razgledavanju Punta.

- Lijep je, sad idemo na Krk, u grad Krk. Zadovoljni smo - govori Meri.

- Došli smo iz Slovenije, Postojne, došli smo posjetiti grad Krk, išli smo na otok Košljun - rekla je Tatjana iz Slovenije.

- Sezona je bila jedna od boljih, zabilježen je veći broj noćenja, zadovoljni smo što smo dosegli većinu ciljeva, ponešto izazovnija zbog pronalaženja stručnog i kvalitetnog kadra, trudimo se svakako - naglasio je za HRT Luka Ramljak, direktor Hotela Falkensteiner Park Punat.

Naradili su se ove sezone i privatni iznajmljivači.

- Bilo je izazovno, bilo je dosta last minute otkazivanja, last minute bukiranja. Bilo je gostiju svakakvih profila, malo smo se namučili, ali završila je glavna sezona. Sad pokušavamo malo produžiti da bude cjelogodišnji turizam, ali tu se još borimo - rekla je Dragana Stanivuk Zrno, privatna iznajmljivačica.

Cijele godine živo je i posla ima u marini.

- Drago nam je da se traži vez više, drago nam je da je ova destinacija dokazano još uvijek vrlo tražena i omiljena među nautičarima. Već dugo ne radimo na širenju kapaciteta već isključivo na podizanju kvalitete usluga - istaknula je Renata Marević, direktorica Marine Punat.

A kvalitetu usluge gosti su spremni platiti, kažu turistički djelatnici. Cijene ove godine jesu bile veće, od 10 do 30 posto, no problema zbog toga, kažu, nije bilo.

- Što se tiče kvalitete, što se tiče smještaja najveće cijene su bile najbolje popunjene. Naš je cilj da se podigne kvaliteta svih smještajnih objekata pa i ostalih proizvoda koji se nude u turizmu - rekla je Majda Šale, direktorica TZ-a otoka Krka.

Petmilijunto noćenje na otoku Krku ostvareno je tjedan dana ranije nego prošle godine te je već sada sigurno da će ova turistička godina premašiti rekordnu lanjsku.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.