1 min. čitanja

Ove godine spasili 64 osobe u 29 akcija traganja i spašavanja

Ove godine spasili 64 osobe u 29 akcija traganja i spašavanja
Foto: Ilustracija/Pixabay

PODGORICA - Crnogorska Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) objavila je podatke o ovogodišnjim akcijama traganja i spašavanja u teritorijalnim vodama Crne Gore. U ovoj godini imali su 29 akcija zahvaljujući kojima su spašene 64 osobe, dok je jedna osoba smrtno stradala.

Isto kao i u Hrvatskoj, Crna Gora najviše intervencija ima tijekom ljetnih mjeseci zahvaljujući vlasnicima jedrilica i jahti, koji unatoč upozorenjima, ignoriraju najavljene vremenske nepogode pa se najčešće nađu u nevolji zbog jakog vjetra i uzburkanog mora, istaknuo je u "Emisiji za pomorce" na Radiju Crna Gora pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

-Na području djelovanja lučke kapetanije Bar bio je 21 slučaj, a na području lučke kapetanije Kotor osam. Spašene su ukupno 64 osobe, nažalost imali smo i jedan smrtni slučaj - rekao je Lukšić za RTCG.

Pohvalio se i da je crnogorsko teritorijalno more u potpunosti pokriveno radarskim sustavom zbog čega je, zahvaljujući UPSUL-u, Graničnoj policiji i Mornarici Vojske Crne Gore, u ovoj godini potpuno suzbijeno ilegalno uplovljavanje stranih ribarskih brodova u teritorijalno more Crne Gore.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.