Ovako će izgledati nova luka Mrtvaška na Lošninju – Potpisan ugovor za 81 milijun kuna vrijedan projekt

RIJEKA / MALI LOŠINJ – U Rijeci je danas  ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj  Filip Balija s predstavnikom izvođača radova TEXO MOLINOR d.o.o. Cavtat i Impresa Construzioni Mentucci Italija  potpisao  Ugovor  o radovima na „Dogradnji luke otvorene za javni promet Mrtvaška na otoku Lošinju.“

Dogradnjom  luke predviđena  je izgradnja  lukobrana u dužini od 105 metara s dvije trajektne rampe za prihvat brodske linije u nacionalnom domaćem prometu, kao i za prihvat međunarodne linije.

Foto: ŽLU Mali Lošinj

Uz  lukobran se planira izgraditi operativni plato  u dužini 100 metara, uz mogućnost prihvata stalnog veza za  stanovništvo susjednog otoka Ilovika.

Za projekt luka Mrtvaška na otoku Lošinju, dodijeljena su bespovratna sredstva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, u ukupnom iznosu  od 81 milijun kuna.

Izgradnjom Luke koja starta u veljači, a planirani rok završetka je prosinac 2022. godine, stvorit će se preduvjeti za pomorsku povezanost  otoka Lošinja s Dalmacijom (Zadar-Šibenik – Split) i otocima u Zadarskom arhipelagu, te sa susjednim Rabom i Pagom.

Zdravko Kleva

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKI PROJEKT ZA LOŠINJ Potpisuju se ugovori za dogradnju luke Mrtvaška
MALI LOŠINJ Za rekonstrukciju luke Mrtvaška potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava