OUTDOOR AKTIVNOSTI Avanturistička iskustva sve traženija

U Istru svake godine dolazi sve više dobrih i kvalitetnih gostiju koji su spremni platiti kvalitetu i top usluge, a avanturistička iskustva sve su traženija.

Istra se intenzivno priprema za još jednu turističku sezonu, a baš kao i svake godine, i ove se očekuje probijanje svih rekorda. Poluotok postaje sve traženija turistička destinacija, a razloga za to zasigurno ima više.

Kako se trendovi u turizmu mijenjaju, baš kao i svi ostali segmenti života, tako sada gosti, osim sunca i mora, traže i dodatne sadržaje - od interpretativne baštine do adrenalinskih iskustava. U ponudi su, zasigurno na prvom mjestu, quadovi, jet skijevi, jahanje, bungee jumping, speleo avanture, adrenalinski parkovi, kajaci..

- Budući da se ovim poslom bavimo od 2006. godine, stalno pratimo svjetske trendove pa možemo reći da je potražnja za ovakvom vrstom aktivnosti i turizma doista sve veća i veća. Naime, ona starija generacija gostiju koji su u Istru dolazili '80-ih i '90-ih godina zbog sunca i mora već je prestara za izlete i sada u Istru dolaze njihova djeca i njihovi unuci sa svojim obiteljima. Sadašnje generacije gostiju također dolaze zbog sunca i mora jer po tome smo naravno poznati i to ne možemo poreći. Međutim, njima motiv dolaska nisu samo sunce i more već traže puno više drugih, popratnih sadržaja na svojim godišnjim odmorima - kaže Mladen Draguzet, predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija pri HGK.

U zadnje vrijeme, a posebno od pandemije, svijest ljudi se masovno izmijenila i svi su počeli puno više tražiti upravo razne outdoor aktivnosti i povratak u prirodu jer tamo nije bilo mjera samoizolacije i mogli su uživati bez da su u velikim grupama ljudi, piše Glas Istre.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

AKTIVNI TURIZAM Specifična ponuda koja privlači turiste i van sezone
U ponudi Zatona pokraj Zadra zadnjih petnaestak dana pridošli turisti mogu se na sat-dva ‘ufilmati’ da su John Wayne. Ne jašu prerijama na neukrotivim vrancima, ali kas kroz ninske livade, pješčane plaže i na kraju kroz samo more doživljaj je koji će sigurno pamtiti cijeli život. Ninjanin…