1 min. čitanja

Otvorenje izložbe slika "Dalmacija i mi" u Hrvatskom pomorskom muzeju Split

Otvorenje izložbe slika "Dalmacija i mi" u Hrvatskom pomorskom muzeju Split
Foto: Dalmacija storytelling destinacija, Hrvatski pomorski muzej Split

SPLIT - Hrvatski pomorski muzej Split i Umjetnička likovno - književna unija „Vlaho Bukovac“ Split pozivaju sve zainteresirane na otvorenje izložbe slika DALMACIJA I MI, 29. veljače 2024. godine (četvrtak) u 18:00 sati u Hrvatskom pomorskom muzeju Split.

Na izložbi će se predstaviti radovi članova Unije Vlaho Bukovac koja kroz skoro dva desetljeća djelovanja okuplja članove različitih interesa, od slikara, kipara, pjesnika, književnika, glazbenika i fotografa međunarodnog ugleda, te svojom različitošću pružaju bogatstvo, sinesteziju i multidisciplinarnost poklonicima umjetnosti.

Foto: Hrvatski pomorski muzej Split

Predstavljeni umjetnici kroz izložene radove najčešće se prepoznaju u figuraciji realistično – impresionističkih slikara. Njihovi motivi i forme inspirirani su prikazima podneblja u kojem žive, što se vidi u morskim motivima, škrapama, borovima, napuštenim kamenim kućama čime se približavaju tradicijskim vrijednostima, ali su uspješni i u uradcima apstrakcije, gdje je sve spomenuto zabilježeno različitim tehnikama ulja, akrila, akvarela, pastela, crteža i fotografije.

Ova izložba članova Unije Vlaho Bukovac jedna je u nizu uspješnih umjetničkih kazivanja te će ovom prilikom biti predstavljena u Hrvatskom pomorskom muzeju Split.

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.