2 min. čitanja

Otvorenje 31. Margaretinog leta u Bakru

Otvorenje 31. Margaretinog leta u Bakru
Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta / Foto: MIK / Radio Rijeka

Nakon prve festivalske večeri u Pazinu, mikovska se karavana uputila na Kvarner i u Bakru je dočekana nakon 12 godina, uz otvorenje 31. Margaretinog leta.

MIK se vratio u ovaj povijesni grad, a tradicionalna bakarska manifestacija Margaretino leto ove je godine upravo zbog MIK-a počela ranije nego što je uobičajeno.

Večer je započela svečanim otvorenjem 31. Margaretinog leta kojeg su najavili bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić i direktorica TZG Bakra Sonja Jelušić Marić.

Autohtonom Bakarskom vodicom nazdravilo se Margaretinom letu, Bakru i jubilarnim 60. Melodijama Istre i Kvarnera, prenosi Radio Rijeka.

Odlično raspoložena bakarska publika u ispunjenom Domu kulture "Matija Mažić" sve je natjecatelje nagradila velikim pljeskom. S veseljem su bili dočekani i gosti druge festivalske večeri, prijašnji mikovci Alen Polić, Džo Maračić Maki, Božidarka Matija Čerina i ženska vokalna skupina Luštrin.

Dok su se zbrajali glasovi bakarske publike, nastupili su Natko ŠtiglićLorenza Lola PuharDino GuščićGina PicinićKarin KuljanićDžo Maračić Maki te Tamara Brusić i ženska klapa Hreljin.

31. Margaretino ljeto
Foto: MIK / Radio Rijeka

Prvo mjesto osigurala je skladba "Pelica od Pine" autora Roberta Grbišića i Vjeke Alilovića u izvedbi Katje Budimčić Sabljar i Andrine Frlete.

Na drugom mjestu našla se skladba autora Roberta Grubišića i Roberta Pilepića koja nosi naslov "Tri mladića" u izvedbi Dina GušićaMateja Plavčeka i Jure Kaurlota.

Treće mjesto osvojila je skladba "Sansego moje mladosti" autora Andreja Baše u izvedbi Gine Picinić.

Nakon dvije festivalske večeri u ukupnom plasmanu vode "Tri mladića" sa 40 bodova, "Sansego moje mladosti" sa 33 boda i "Pelica od pine" sa 32 boda.

60. MIK u Bakru
Foto: MIK / Radio Rijeka

Melodije Istre i Kvarnera danas putuju u Kastav, a treća festivalska večer počinje u 21 sat u Boćarskom domu "Slavko Stanić".

Općina Punat, koja dijeli svoje domaćinstvo s Općinom Malinska - Dubašnica i Gradom Krkom, u ponedjeljak će ugostiti MIK.

Festivalska karavana u utorak stiže u Svetvinčenat, zajednički domaćin s općinama Barban, Marčana i Ližnjan i Istarskom županijom.

Velika završnica Melodija Istre i Kvarnera održat će se u svojoj matičnoj luci Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije, a program će uživo prenositi Hrvatska radiotelevizija.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.