1 min. čitanja

POVRATAK NAKON 17 GODINA Otvorena zgrada Općinskog suda u Splitu - ministar Malenica najavio nove splitske projekte i obnovu zatvora

POVRATAK NAKON 17 GODINA Otvorena zgrada Općinskog suda u Splitu - ministar Malenica najavio nove splitske projekte i obnovu zatvora
Foto:Google Earth

Općinski sud u Splitu od danas radi na novoj lokaciji, onoj u centru grada. Nakon 16 godina podstanarstva na Dračevcu suci i ostali zaposlenici vratili su se u Gundulićevu ulici.

Svečanom otvorenju prisustvovao je ministar Ivan Malenica, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i brojni drugi uzvanici. U zgradi koju je projektirao Jerko Rošin radit će 320 zaposlenika, a sudnice su različitih veličina. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 12 milijuna eura. Radovi su započeli 2020. godine.

- Ovo je teritorijalno najveći sud, od Visa do Sinja, do granica trogirske općine i do granica omiške općine. Imamo stalne službe - Stari Grad na Hvaru, Supetar na Braču, Trogir, Sinj i zemljišno knjižne odjele u Kaštel Lukšiću, Omišu i u Solinu - istaknuo je predsjednik Suda Dražen Maravić.

- Otvaranjem ove zgrade nećemo stati s ulaganjima u pravosudnu strukturu u gradu Splitu. S gradonačelnikom smo razgovarali da se uredi trg ispred zgrade Županijskog suda. Isto tako pregovaramo s HEP-om oko kupnje ove zgrade Elektre gdje bi izmjestili zemljišnik koji se nalazi u zgradi Županijskog suda. To bi pokrenuli ove godine, a mogu najaviti i ulaganje u zatvor u Splitu - dodao je na otvaranju ministar pravosuđa Ivan Malenica zahvalivši se i kraljevini Norveškoj koja je investirala u novu/staru zgradu.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.