2 min. čitanja

Otvoren most u Omišu. Ministar Butković: "Pomoći ćemo u financiranju okolnih cesta!"

Otvoren most u Omišu. Ministar Butković: "Pomoći ćemo u financiranju okolnih cesta!"
Foto: Morski.hr

Most iznad kanjona rijeke Cetine vrijedan je više od 20 milijuna eura, a gradonačelnik tvrdi kako je zadovoljan razvojem događaja, javlja Index.

Iako bi trebao smanjiti gužve, građani okolnih mjesta najavili su provjed jer smatraju da će se tako dodatno opteretiti lokalne ceste koje za to nisu spremne. Dodatni problem je što uz prometnicu uopće nemaju nogostupa.

- Znamo da je projekt započeo 2003. godine pa je prekinut. Danas sa zadovoljstvom svjedočim otvaranju ove prometnice u duljini od 4 kilometra. Znamo da je Grad pod velikim prometnim pritiskom u ljetnim mjesecima i nadamo se da ćemo ovim potezom, možda ne s ovom prvom etapom, značajno podignuti kvalitetu života stanovnika i gostiju - rekao je Josip Škorić, predsjednik uprave iz Hrvatskih cesta.

- Projekt je malo duže trajao, imali smo i klizište, no nadamo se da će dati dodatnu sigurnost prometu na području Grada Omiša - dodao je.

- Prije svega izražavam zadovoljstvo. Složio bih se s gospodinom Škorićem, itekako će pomoći Gradu Omišu. Pričali smo i vezano za druge projekte koji su u tijeku kao i projekt na koji mještani Tugara čekaju. U tijeku je završno ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju ceste kroz Tugare koja bi mještanima omogućila bolju sigurnost s obzirom na to da će se dobar dio prometa preusmjeriti tamo - rekao je gradonačelnik Ivo Tomasović.

- Naravno da ima nezadovoljnih zbog situacije u Tugarama, razgovarali smo o toj problematici. Očekujemo do kraja godine građevinsku dozvolu da bi se osigurao promet i sigurnost za pješake i stanovnike Tugara - dodao je gradonačelnik.

Tuga u Tugarama

- Sada smo prioritet u razvoju prometne infrastrukture - rekao je župan Blaženko Boban.

- Zapeli smo na imovinsko-pravnim pitanjima pa se stvori određeni problem. Molim građane Tugara za razumijevanje, bili su kod mene i prionuli smo poslu - dodao je pa se ispričao građanima i rekao da će "maksimalno prionuti poslu".

Butković: Pomoći ćemo u financiranju okolnih cesta

- Hrvatske ceste će krenuti u raspis natječaja za dionicu prema Dugom Ratu. S druge strane predvidjeli smo financiranje iz EU fondova u iznosu od 90 milijuna eura bespovratnih sredstava - rekao je ministar Oleg Butković i dodao da je rekao županu da je vlada spremna pomoći županiji u sanaciji spornih cesta.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.