1 min. čitanja

Otvoren kanal u Baltimoreu dva i pol mjeseca nakon katastrofe!

Otvoren kanal u Baltimoreu dva i pol mjeseca nakon katastrofe!
Foto: NTSB / Screenshot

BRODSKI kanal luke Baltimore ponovno je otvoren, 11 tjedana nakon što se most Francis Scott Key srušio kada je u njega udario teretni brod, prenosi BBC.

Inženjeri američke vojske rekli su da je prolaz sada "siguran za promet". Podsjetimo, teretni brod udario je u most u Baltimoreu 26. ožujka, pri čemu je most srušen, a poginulo je 6 radnika.

Posade su morale ukloniti 50.000 tona olupine, a otprilike 2000 spasilačkih ekipa, uključujući stotine stručnjaka iz cijelog svijeta, radilo je na uklanjanju hrpe čelika i betona. Posada je još uvijek na brodu, dva i pol mjeseca nakon rušenja mosta.

Ponovna izgradnja mosta trajat će više od četiri godine i koštat će do 1.9 milijardi dolara, rekle su vlasti u saveznoj državi Maryland.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkriveno zašto je brod udario u most kod luke Baltimore
Kontejnerski brod Dali “ostao je bez pogona” dok je napuštao luku, a posada na brodu upozorila je dužnosnike Marylanda na moguću nesreću, objavio je ABC News, koji se poziva na neklasificirano izvješće američke obavještajne službe. - Posada broda Dali je obavijestila Odjel za promet Marylanda da je izgubila kontrolu nad
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.