Otvoren 2. Sajam karijera u turizmu

OPATIJA - Radi se o trodnevnom događanju koje će okupiti izlagače i gospodarstvenike iz sektora turizma i ugostiteljstva s područja PGŽ-a u namjeri povezivanja učenika s tržištem rada.

U Grand Hotelu Adriatic otvoren je 2. Sajam karijera u turizmu u organizaciji Ugostiteljske škole Opatija. Riječ je o trodnevnom događanju koje će okupiti izlagače i gospodarstvenike iz sektora turizma i ugostiteljstva s područja PGŽ-a u namjeri povezivanja učenika s tržištem rada.

Sajam se održava u sklopu EU projekta 'RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu', a očekuje se sudjelovanje oko 150 učenika te 13 izlagača.

Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin i ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth, piše PodUckun.net.

- Sajam karijera povezuje školu i tržište rada, odnosno učenike s gospodarstvenicima kod kojih će, vjerujem, brojni učenici ostvariti prva radna iskustva nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja - rekao je gradonačelnik Opatije.

Opatijska Ugostiteljska škola već je desetljećima prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj, a i šire, o čemu svjedoče brojna postignuća i nagrade, dodao je Kirigin.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Advent u Opatiji drugi u izboru za NajAdvent 2022.
Advent u Opatiji dobio je vrijedno priznanje - u izboru za NajAdvent 2022. godine prema mišljenju žirija osvojio je drugo mjesto. Izbor najljepšeg Adventa odvijao se prema tri glavna kriterija. Žiri je ocjenjivao programski sadržaj, vizualni dojam i ekološki aspekt nominiranih advenata.…