1 min. čitanja

Otočnim poduzetnicima Grad Zadar dodijelio 23.533 eura, maksimalni iznos dobio Vrtlac iz Molata

Otočnim poduzetnicima Grad Zadar dodijelio 23.533 eura, maksimalni iznos dobio Vrtlac iz Molata
Foto: Boris Kačan

ZADAR - Jedna od posljednjih odluka koje je gradonačelnik Branko Dukić potpisao u 2023. godini je ona o dodjeli bespovratnih sredstava potpore male vrijednosti za poticanje malog gospodarstva na otocima koji administrativno pripadaju Gradu Zadru.

Prema uvjetima natječaja, prihvatljivi prijavitelji bili su su mikro, mali i srednji subjekti u poduzetništvu i obrtu koji posluju cijelu godinu, imaju registrirano sjedište i/ili prebivalište i obavljaju svoju gospodarsku djelatnost na otocima Ist, lž, Molat, Olib, Premuda, Rava te imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme.

Maksimalni iznos potpore bio je 3.000 eura, a dobio ga je za adaptaciju prostora i tekuće troškove Vrtlac j.d.o.o. iz Molata, koji u svom vlasništvu ima istoimenu konobu. Gotovo maksimalni iznos dobio je i DeZen iz Brgulja, također iz sektora usluživanja hrane i pića, piše 057 info.

IBG Justina s Oliba dobila je 2.145,94 eura, a točno 2.000 eura obrt za ribarstvo Račić (Silba), turistička agencija TuBGrist (Silba), Maloižanin d.o.o. i Ured ovlaštene arhitektice Lenka Martinović (Iž). Nešto manje od tog iznosa dobili su Provišta d.o.o. (Veli Iž), Hripa Marine Service (Premuda), Poljoprivredna zadruga Olib i Potrošačko-uslužna zadruga Silba.

Jedini koji nije dobio potporu je obrt za usluge Re Creo Ursula s Oliba, koji je dostavio nepotpun zahtjev. Ukupan iznos potpora je 23.533,72 eura.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.