2 min. čitanja

Otočanima su uručeni ugovori vrijedni 150 milijuna eura!

Otočanima su uručeni ugovori vrijedni 150 milijuna eura!
Foto: Despositphotos

Sve se odvija u sklopu Programa za razvoj otoka u 2024. godini te Sporazuma o provedbi ITP-a, danas su u Zadru uručeni ugovori za razvoj otoka.

Ugovori vrijedni 150 milijuna eura namijenjeni su realizaciji 86 kapitalnih projekata.

- Riječ je o projektima od općeg, društvenog i kulturnog interesa, kazao je te dodao da će se iz Programa za razvoj otoka sufinancirati 14 projekata u Primorsko-goranskoj županiji, dva u Ličko-senjskoj županiji, 15 u Zadarskoj županiji, sedam u Šibensko-kninskoj županiji, 19 u Splitsko-dalmatinskoj županiji te 14 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupne vrijednosti 4,09 milijuna eura - rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić.

Što se tiče ITP-a sufinancirat će se ukupno 86 kapitalnih projekata: dva u Istarskoj županiji, 20 u Primorsko-goranskoj županiji, tri u Ličko-senjskoj županiji, sedam u Zadarskoj županiji, osam u Šibensko-kninskoj županiji. 25 u Splitsko-dalmatinskoj županiji i 21 u Dubrovačko-neretvanskoj župa.

- Naša poanta je bila da pomognemo onima koji u ukupnoj aktivnosti hrvatskog turizma doprinose jednu petinu. Izdvojili smo 42 milijuna eura za održivo upravljanje, očuvanje i korištenje otočkog prostora, 48 milijuna eura za unaprijeđene poduzetničko – javno – društvene infrastrukture, 27 milijuna eura za valorizaciju kulturne baštine i potporu kulturnim uslugama te 33 milijuna eura za energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije dodao je premijer Plenković dodajući kako se tako strukturira razvoj na otocima.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministar Erlić objavio raspodjelu EU sredstava za otoke: Dvostruko više nacionalnih sredstava i prvi put novih, europskih 150 milijuna
Ministar Šime Erlić u Splitu je predstavio rezultate zajedničkog rada s predstavnicima 7 otočnih županija na novom teritorijalnom pristupu razvoju otoka putem EU fondova, te istom prilikom dodijelio ugovore za otočne projekte financirane iz nacionalnih sredstava. Posljednjih mjeseci Vlada RH je za otoke osigurala dvostruko veća sredstva iz
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.