Otočani Božić dočekali bez struje: “Još ćemo od ovog napraviti turističku atrakciju”

PREMUDA – Pred dvije godine puknuo je visokonaponski podmorski kabel između otoka Silbe i Premude, da bi ovaj drugi otok pred Božić ostao bez struje. A kad nema struje, na Premudi nema nema vode, telefona i interneta, dakle svega onog što se svima ostalima u današnje vrijeme podrazumijeva. Par mjeseci poslije, postavljen je novi podmorski kabel i tada nam je obećano da otočani više neće imati problema, no još jedan Božić mještani Premude osuđeni su živjeti kao u srednjem vijeku.

– Sretan Vam Božić bez struje, za Premudu nažalost ništa novo, skoro da smo mogli napraviti i turističku atrakciju od toga. Uglavnom jutros od osam smo ponovo u “mraku”, djelatnici elektre su na putu i očekuje se da bi lociranje i popravak kvara mogao uslijediti u popodnevnim satima, pa ako bude sreće možda do večeri i prosvijetlimo – objavili su otočani preko Facebook stranice svoj mjesnog odbora.

A jedna mještanka je podvukla: “A ki ni parića peku, danas bi moga ostat bez obeda…”

Pred samu večer dogodilo se ipak Božićno čudo:

– Prosvijetlili smo! Hvala djelatnicima Elektre koji su nam otklonili kvar, nadamo se za duže vrijeme – napisali su Premuđani, kojim želimo svijetao i sretan Božić!

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NAPOKON DOBILI STRUJU “Položili smo podmorski kabel i Premuda je prosvitlila”
Otok Premuda pred Božić danima bez struje