2 min. čitanja

OŠTRE KRITIKE DUBROVČANA: “Smeće je zimska razglednica Grada, a nikoga nije briga!”

OŠTRE KRITIKE DUBROVČANA: “Smeće je zimska razglednica Grada, a nikoga nije briga!”
Foto: Damir Mičić

DUBROVNIK – “Prava slika Dubrovnika… opet se pitam đe su ti portali? Kad neće oni onda ću ja!”, komentirao je ogorčeni Dubrovčanin Damir Mičić koji nam se obratio nakon što je objavio fotografije mora smeća ispred Grada.

Smeće koje jugo donese pretežno iz Albanije ali i Crne Gore i Grčke, sve češće preplavljuje dubrovačke plaže, a na žalost nisu imuni ni otoci južnog i srednjeg Jadrana.

Photo: Damir Mičić

Daleko od očiju, daleko od pameti

Nekoliko Dubrovčana javilo se i u našu redakciju, izdvojit ćemo dva komentara. Mnogi od njih slažu se u tome da su tijekom turističke sezone djelatnici Luke Dubrovnik sveprisutni i kako će navesti jedan u komentaru ove situacije: “dok se ubire novac, sve službe za održavanje su prisutne, ali čim sezona završi, stanovništvo je zanemareno kao i sva dobra koja se itekako koriste tijekom sezone”. Drugi nastavlja da “Prebacivanje odgovornosti s Luke na Županiju i Čistoću Dubrovnik jako iritira lokalno stanovništvo koje ionako (mislim na veliku većinu koji žive u Starom gradu) ne mogu do vezova na koje polažu pravo)” i dodaje kako i ovo smeće oštećuje već privezane brodice u staroj gradskoj luci.

Photo: Damir Mičić

Građani ogorčeni: “Ni diplomatske note, ni zanimanja za budućnost naše djece”

U komentarima na društvenim mrežama pljušte kritike. Od “grozota” i “sramota”, do fotografija koje potvrđuju strašno stanje na koje su do sad bili slijepi ljudi iz visoke politike. Izdvajamo neke:

“Ni diplomatske note Albancima i Grcima, ni zanimanja za budućnost naše djece. Dođite nam opet iz Zagreba rijet da je Dubrovnik prekrasan”, prokomentirala je Dubrovkinja.

“Uvijek je ovako poslije velikog juga. Prije smo imali ljude zadužene za čišćenje porta…da li je još uvijek tako zbilja ne znam. Velike količine smeća dobijemo iz rijeke Bojane u kojoj nema čega nema. Struje sve to uredno donesu u Portoč, na Mljet, u porat, u Trstenik….i niz mjesta. Trebamo u Gradu imati službu koja će već prije juga biti spremna na ovakve stvari kako bi odmah mogli reagirati. Bojim se da će ovoga biti sve više i više s obzirom na količine smeća koje u Albaniji, Grčkoj finu u more”, napisala je druga.

“Omg! This is too sad & disgusting” – ‘Moj Bože! Ovo je pretužno i odvratno’, napisala je posjetiteljica grada.

Photo: Damir Mičić

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.