1 min. čitanja

Oštećena ograda na stepeništu jednog od najvećih svetišta na ovom dijelu Jadrana

Oštećena ograda na stepeništu jednog od najvećih svetišta na ovom dijelu Jadrana
Foto: Župa Rođenja Blažene Djevice Marije

KOTOR - Ukrasna kamena ograda na monumentalnom stepeništu crkve Rođenja Blažene Djevice Marije u Pračnju, u Boki kotorskoj, oštećena je u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Dva noseća kapitela koja drže konzolne grede na platou ispred Kristovog kipa, s lijeve i desne strane stepeništa, u sklopu zaštićenoga kompleksa crkve Rođenja Blažene Djevice Marije u Prčanju, izvaljeni su iz svojih ležišta tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak.

O vandalizmu koji se dogodio u vrijeme slavljenja pravoslavnog Uskrsa, mještani su u ranim jutarnjim satima obavijestili prčanjskog župnika koji je potom izvijestio policiju.

Policijski službenici identificirali su osumnjičenog za oštećivanje dva kapitela na balustradi monumentalnog stepeništa. Kako neslužbano doznaju Vijesti, riječ je o maloljetniku sa Prčanja. On je, naime, u pratnji roditelja u policiji priznao izvršenje ovog djela.

Navodno je maloljetnik u vrijeme vandalizma bio u pripitom stanju i iza njegovog neprimjerenog postupka ne stoje nikakvi nacionalistički ili motivi vjerske netrpeljivosti.

Zbog toga Kotorska Biskupija iako je, kako su istakli, "zgrožena svetogrđem ovog akta", neće maloljetnika krivično niti prekršajno goniti.

Njegovi roditelji izvinuli su se Biskupiji i prčanjskom župniku don Željku Paskoviću zbog neprimjerenog i nepromišljenog postupka njihovog maloljetnog sina te izrazili spremnost da nadoknade pričinjenu štetu.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.