2 min. čitanja

Osnovna škola u Bakru obilježila Dan protiv plastičnih vrećica

Osnovna škola u Bakru obilježila Dan protiv plastičnih vrećica
Foto: OŠ Bakar

BAKAR – Uoči Dana protiv plastičnih vrećica koji se obilježava 19. prosinca učenici od 1. do 4. razreda Osnovne škole Bakar predstavili su ekološki projekt kojeg su realizirali tijekom prvog polugodišta.

„Platno IN plastika OUT“ naziv je projekta koji je osmislila učiteljica Alma Hess uz podršku ravnatelja Škole Tomislava Uzelca-Šćirana i pomoć knjižničarke Paule Mikeli. Cilj ovog projekta je osvijestiti javnost o važnosti uporabe platnenih vrećica umjesto plastičnih vrećica, a provodio se u sklopu eTwinning platforme i projekta „Živimo zeleno“.

Foto: OŠ Bakar

Učenici su napravili prigodne platnene vrećice koje su oslikali motivima Grada Bakra. Na svakoj vrećici napisali su ekološku poruku koja nas potiče na važnost izbjegavanja plastike u svakodnevnom životu.

Učenici 4. razreda  ne žele gledati kako se plastične vrećice na vjetru „šetaju“  ulicama grada, pa su istražili koliko je vremena potrebno da se neke materije razgrade u prirodi. Svoj istraživački rad predstavili su u školi, te su ostale učenike upoznali s ekološkim činjenicama koje do sada nisu znali.  Učenici su odlučili da će od sada sve što kupe nositi u platnenim vrećicama, ruksacima i torbama kako bi pridonijeli očuvanju okoliša.

Foto: OŠ Bakar

Najzabavniji trenutak ovog druženja bila je modna revija. Školski hodnici nakratko su se pretvorili u modnu pistu na kojoj su učenici pokazali platnene torbe različitih modela, a stručni žiri ocijenio je male manekene.

Na ovaj način učenici su zasigurno doprinijeli štedljivijoj uporabi plastičnih vrećica dok se ne donese odgovorna odluka o njihovoj zabrani, te su svojim ekološkim razmišljanjima na pravi način prenijeli poruku da je u njihovom Bakru „Platno IN plastika OUT“.

Prezentacija ekološkog projekta „Platno IN plastika OUT“ održana je na ulazu u školsku zgradu uz poštivanje epidemioloških mjera. Ovaj hvalevrijedan projekt podržala je naftna kompanija INA koja već nekoliko godina ostvaruje kvalitetnu suradnju s Osnovnom školom Bakar.

Alma Hess

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.