1 min. čitanja

ORC KUP U šibenskom arhipelagu ovog vikenda jedri 12 posada

ŠIBENIK – D-Marin Mandalina i Jedriličarski klub Val ovaj vikenda ugošćavaju Šibenik ORC Cup. Regata počinje u subotu, 1. svibnja u 12 sati, a 12 posada će svoje snage odmjeriti u prekrasnom šibenskom arhipelagu, piše Šibenski portal.

Druga ovogodišnja regata će se jedriti dva dana, a najbolji će biti proglašeni u nedjelju nakon povratka s mora. Predviđena su četiri jedrenja u štap polju i jedno navigacijsko jedrenje te će se nagraditi tri prvoplasirane jedrilice u svakoj klasi.

D-Marin Hrvatska dugogodišnji je ponosni sponzor i domaćin niza međunarodnih natjecanja, uključujući i prestižne regate u klasi TP52, kao i regate u klasama Farr 40 te Melges 24 i 32. Posljednju ORC regatu Prvenstva Hrvatske D-Marin Mandalina ugostila je u studenom prošle godine i to također u suradnji s JK Val iz Šibenika.

ORC International se u Hrvatskoj primjenjuje više od 20 godina, a riječ je o sustavu razvrstavanja po kojem se održavaju svjetska i europska prvenstva. Zahvaljujući ovom sustavu, različite se jedrilice izjednačavaju te se posadama omogućuje izjednačeno natjecanje, bez obzira na vrstu i veličinu jedrilice.

Foto: Dragan Zrnčević

D-Marin kroz sponzorstva promiče jedriličarski sport i rekreacijski jahting, ali i destinacije u kojima se natjecanja održavaju. U kompaniji smatraju kako je to od iznimne važnosti za pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najljepših destinacija za jedrenje u Europi.

O atraktivnosti Hrvatske kao jedne od najpoželjnijih destinacija za nautičare, govori i činjenica što je za predstojeći vikend, kada se i održava regata, za sve tri D-Marin marine Borik, Dalmacija i Mandalina najavljeno i stotinjak isplovljavanja nautičara koji su jedva dočekali početak plovidbe i početak nautičke sezone na Jadranu, , piše Šibenski portal.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.