1 min. čitanja

Optužnica zbog nezakonitog odlaganja otpada na splitskom Karepovcu

Optužnica zbog nezakonitog odlaganja otpada na splitskom Karepovcu
Foto: Grad Split (službena stranica)

SPLIT - Uskok je u četvrtak pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv bivšeg direktora splitske "Čistoće" Ante Aleksića, poslovođe Marija Jerkana i radnika na odlagalištu Karepovac te poduzetnika kojima su za mito omogućavali nezakonito zbrinjavanje otpada.

Ne navodeći identitet optuženih Uskok je izvijestio da je podigao optužnicu protiv 27 osoba zbog zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na to nedjelo te primanja i davanja mita.

Optužnicom se Aleksiću stavlja na teret da je, od 22. veljače do 27. travnja 2019. kao v.d. direktor i direktor tehničke službe Čistoće u dogovoru s Jerkanom i suoptuženim poduzetnicima omogućio da na Karepovcu odlažu građevinski i drugi otpad koji se ne smije odlagati, odnosno trebale bi ga zbrinuti ovlaštene tvrtke.

To su učinili iako su znali da je dozvola za gospodarenjem otpadom izdana Čistoći istekla 31. prosinca 2018. zbog čega se nakon toga nije mogao zbrinjavati drugi otpad osim komunalnog otpada iz kućanstva, navodi Uskok.

Dodaju da je Aleksić u više navrata nalagao dvojici zaposlenika Čistoće da službenim i drugim vozilima preuzimaju građevinski otpad te da ga odvezu i odlože na Karepovcu, pri čemu je Jerkan odobravao prihvat takvog otpada.

Jerkan je, osim toga okrivljenicima omogućavao da zabranjeni otpad i od ožujka do svibnja 2019. također "na njihov nagovor i traženje".

Uskok tereti i četvoricu zaposlenika Čistoće na odlagalištu da su od 27. veljače do 2. svibnja 2019. za mito od 200 do 500 kuna po kamionu omogućavali odlaganje građevinskog otpada kojega su potom zatrpali zemljom. Prema pisanju medija tako su na Karepovcu, među ostalim, završila i zaražena stabla palmi, prenosi HRT.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.