OPREZ U PLOVIDBI! Gomila naplavina debelih balvana u sjevernom Jadranu

Velika količina naplavina i dalje ometa plovidbu akvatorijem jugozapadog dijela Istre.

"Prošli tjedan jednog pogodilo"

- Na potezu od Sv. Ivan na pučini pa do na pola puta od Porera prema Susku poprilična količina naplavina u moru... Pretežno grane ali ima i balvana... Prošli tjedan jednog pogodio za sad sve ok... Oči ispadaju od gledanja... Kolege oprez i vratite se doma sigurno, poručuje nautičar Franjo Jurić koji je objavio o ovoj opasnosti.

U trenutku objavljivanja ovog teksta ne nalazimo na upozorenja na opasnost za plovidbu ovim akvatorijem na Navigacijskim radiooglasima, što ne znači da se oni ne odašilju putem radio-stanice, stoga svakako upozoravamo ribare, nautičare, pomorce i sve one koji će posebno brodicama izići na more, na veliki oprez!

Podsjetimo, Morski HR je u studenom 2023. godine pisao o posljedicama identičnog događaja, kad su se dvije ribarske brodice doživjele havariju u akvatoriju Umaga, područje Zambratija. Tada je u sustavu radio oglasa objavljeno i upozorenje za nautičare.

Foto: HHI / Screenshot

Ipak, tada je jedna ribarica potonula, dok se posada druge uspjela nasukati. 

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

UPOZORENJE! Jedna ribarska brodica potonula, druga se nasukala, ribari spašeni - Akvatorij Umaga i Savudrije prepun balvana
UMAG/SAVUDRIJA - Dvije ribarske brodice doživjele su sinoć havariju u akvatoriju Umaga, područje Zambratija. Jedna je ribarica potonula, dok se posada druge uspjela nasukati. Kako doznajemo, ribari su se spasili sami. Od istarskih ribara doznajemo da su udarili u balvane koji plutaju morem. - Puno se ribarskih brodica oštetilo