Općina Jasenice za projekt očuvanja maritimne baštine dobila preko 75 tisuća eura

ZADAR - Dodijeljena sredstva namijenjena su provedbi aktivnosti opremanja dječjeg igrališta s maritimnom tematikom te organizacije manifestacija i edukacija.

Dodijeljena je potpora projektu 'Očuvanje maritimne baštine u Općini Jasenice', akronim 'U zagrljaju mora' nositelja Općina Jasenice u partnerstvu s Turističkom zajednicom Općine Jasenice.

Ukupno dodijeljeni iznos sredstava je 75.437,27 eura, a ista su namijenjena provedbi aktivnosti opremanja dječjeg igrališta s maritimnom tematikom te organizacije manifestacija i edukacije u cilju vrednovanja i očuvanja maritimne baštine te valorizacije tradicionalnih specijaliteta od ribljih proizvoda.

- Provedba projekta započela je u 2022. godini te se veselimo i daljnoj provedbi! Čestitamo našim korisnicima te želimo uspješan dovršetak projektnih aktivnosti - objavio je LAGUR 'Tri mora'.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Malinskoj otvoren Centar maritimne baštine “DUBoak” | | Morski HR
U Malinskoj na otoku Krku otvoren je Interpretacijski centar maritimne baštine “Duboak”. Centar je izgrađen zahvaljujući EU projektu Arca Adriatica – Zaštita, promocija i turistič