2 min. čitanja

ONI ĆE RJEŠAVATI DIVLJANJE NA POMORSKOM DOBRU Započela obuka pomorskih i lučkih redara

ONI ĆE RJEŠAVATI DIVLJANJE NA POMORSKOM DOBRU Započela obuka pomorskih i lučkih redara
Foto: Morski HR / Arhiv / MMPI

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture od 4. ožujka 2024. godine započelo je s provedbom Programa stručnog osposobljavanja pomorskih i lučkih redara, sukladno Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama (Narodne novine. 83/23) te Pravilnikom o stručnom osposobljavanju pomorskih i lučkih redara (Narodne novine 9/24), a početak provedbe Programa obilježen je prezentacijom u edukacijskoj dvorani Ministarstva, u Zagrebu.

Program za cilj ima osposobiti pomorske i lučke redare kako bi uspješno obavljali poslove nadzora nad pomorskim dobrom u općoj upotrebi, ali i kako bi uspješno nadzirali provođenje reda u lukama otvorenim za javni promet.

U svrhu cjelovitog osposobljavanja svih prijavljenih kandidata sukladno Programu, Ministarstvo će kontinuirano organizirati dostatan broj edukacija, ovisno o broju prijavljenih kandidata.

Naime, provedba Programa realizirat će se u okviru dvaju modula namijenjenih edukacijama pomorskih i lučkih redara, dok je sadržaj podijeljen u četiri nastavne cjeline kojima se obuhvaća nastavno gradivo iz područja pomorskog dobra, upravnog i prekršajnog postupka te reda na pomorskom dobru, odnosno, u lučkom području.

Dosadašnjom organizacijom stručnog osposobljavanja zamijećen je povećani interes za provođenjem Programa od strane jedinica lokalne samouprave, što ukazuje da postoji svijest o potrebi zaštite pomorskog dobra kroz rad budućih pomorskih redara.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.