2 min. čitanja

OMIŠKA ZLATA U LISINSKOM Svečani 36. koncert "Pismo moja, hrli tamo - Zagrebu na dar"

OMIŠKA ZLATA U LISINSKOM Svečani 36. koncert "Pismo moja, hrli tamo - Zagrebu na dar"
Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

ZAGREB - Nakon dvogodišnje stanke uvjetovane epidemijom virusa Covid-19, u organizaciji Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Omiša i Festivala dalmatinskih klapa Omiš, a pod počasnim pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, održava se 36. tradicionalni koncert najboljih dalmatinskih klapa u hrvatskom glazbenom hramu u srcu Zagreba.

Koncert u Lisinskom glazba je za dušu svim Zagrepčanima i brojnim Dalmatincima u Zagrebu, kako onima koji žive i rade u hrvatskoj metropoli, tako i studentima koji koriste priliku utažiti želju za rodnim krajem kroz pjesmu, ali i kroz zajednička druženja poslije koncerta.

Na koncertu će nastupiti svi osvajači zlatnih odličja 56. omiškog Festivala održanog ovog ljeta: mješovita klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela, apsolutni pobjednici u kategoriji mješovitih klapa; ženske klape Oželanda iz Zagreba i Ventula iz Splita, pobjednice od strane stručnog suda i publike u kategoriji ženskih klapa, te muške klape Stine iz Zagreba i Krunik iz Kučina, pobjednice od strane stručnog suda i publike u kategoriji muških klapa. Kao gosti koncerta nastupit će muška klapa Šufit iz Splita, trostruki apsolutni pobjednici Omiša. Dio programa koncerta posvećen je 60. obljetnici umjetničkog rada skladatelja Dušana Šarca. Njegov glazbeni opus obuhvaća niz uspješnica u klapskoj, ali i popularnoj glazbi. Tako će posjetitelji koncerta osim uživanja u vrhunskim interpretacijama tradicijskih dalmatinskih pjesama čuti i maestrove skladbe: Šibenska balada, Na omiškoj stini, Drži na pameti,…

Voditeljica programa je Edita Lučić Jelić.

𝐙𝐚𝐠𝐫𝐞𝐛𝐮 𝐧𝐚 𝐝𝐚𝐫 – 𝐏𝐢𝐬𝐦𝐨 𝐦𝐨𝐣𝐚, 𝐡𝐫𝐥𝐢 𝐭𝐚𝐦𝐨 💝 36. gostovanje Festival dalmatinskih klapa Omiš u Dvorani 𝙇𝙞𝙨𝙞𝙣𝙨𝙠𝙞 - 9️⃣. 🔟....

Posted by Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog on Saturday, September 24, 2022

Tradicionalna gostovanja najboljih klapa u Lisinskom pridonose učvršćivanju odnosa između Zagreba i Omiša, te suradnji koja je postala simbolom zajedništva sjevera i juga Hrvatske. Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite u nedjelju 9. listopada u 19.30 sati na 36. svečanom koncertu „Pismo moja, hrli tamo - Zagrebu na dar“.

Koncert će se održati u nedjelju 9. listopada u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn (6,64 €) i 70 kn (9,29 €) možete kupiti na blagajni Dvorane Lisinski ili putem OVE POVEZNICE. Studenti uz predočenje indeksa 50% popusta.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.