1 min. čitanja

Omiljeni šibenski glazbeni festival najavio svoje posljednje izdanje

Omiljeni šibenski glazbeni festival najavio svoje posljednje izdanje
Foto: Pixabay

Deseto i posljednje izdanje Regius Festivala najavljeno je za 12. i 13. srpnja ove godine na jedinstvenoj dalmatinskoj festivalskoj lokaciji Martinska. Desetim Regiusom završava tradicionalni šibenski glazbeni projekt koji je svoje prvo izdanje imao još 2011. godine.

Prvi Regius održao se na šibenskom gradskom kupalištu Jadrija, a kroz godine postao je prepoznatljiv glazbeni brend Šibenika koji je od početka rušio predrasude glazbenih žanrova i brisao granice između alternativne i popularne kulture. Nit vodilja je uvijek bila kvalitetna autorska glazba, a izvođači su u većini slučajeva upravo na Regiusu imali svoje premijerne šibenske nastupe. Od svjetski poznate nizozemske koncertne atrakcije My Baby pa do nepoznatih demo bendova, kroz Regius je od 2011. godine prošlo preko stotinu izvođača. Ovog ljeta organizatori pripremaju svojevrsni hommage Regiusu i rade veliku rock feštu za kraj, piše ŠibenikIN.

- Volimo kazati da je Regius svoju ulogu odradio. Pokrenuo je trend glazbenih festivala u Šibeniku i zaslužan je što je brdo bendova nastupalo u Šibeniku i što je puno publike čulo po prvi put svoje omiljene bendove uživo. Šibenik danas ima sjajni glazbenu i kulturnu scenu, i ponosni smo što je i Regius bio jedan od kotačića tog bogatog kreativnog šibenskog života. Za zadnji Regius planiramo okupiti drage prijateljske bendove, umjetnike i DJ-eve te zatvoriti Regius jednom velikom feštom za pamćenje - stoji u priopćenju organizatora.

Osim dvodnevnog glazbenog programa na dvije pozornice, organizatori najavljuju i bogat popratni dnevni program u vidu radionica yoge, žongliranja, slacklinea i šah turnira. Uz to organiziran je i besplatan trodnevni kamp za sve posjetitelje u gustoj borovoj šumi Martinske, koja skriva neotkrivene plaže s pogledom na staru gradsku jezgru Šibenika.

U prodaji prve festivalske Blind ulaznice koje se mogu pronaći na službenoj web stranici festivala koja obiluje i bogatom arhivskom građom dosadašnjih izdanja.

Regius Festival realizira se kroz šibensku PARK organizaciju koja je u 13 godina aktivnog djelovanja zaslužna za brojne glazbene, kulturne i druge projekte u Šibeniku i okolici, piše ŠibenikIN.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.