1 min. čitanja

Olujno nevrijeme potopilo Metković - sve raspoložive snage su na terenu i ispumpavaju milijune kubika vode!

Olujno nevrijeme potopilo Metković - sve raspoložive snage su na terenu i ispumpavaju milijune kubika vode!
Foto: Pexels

Ukupno je palo 167 litara oborina po četvornom metru. Toliko je palo u jednom danu, a u prosječnom zimskom kišovitom mjesecu padne od 200 do 220 litara kiše po četvornom metru.

Milijuni kubika vode tijekom cijele protekle noći prebačeni su u lateralni kanal Koševo-Vrbovci na području Repa u dolini Neretve.

Velika crpka još uvijek radi punom parom i vuče vodu koja se razlila po naselju Slatine u Metkoviću i okolnim poljoprivrednim površinama. Inače, lateralni kanal služi za navodnjavanje u ljetnim mjesecima, a u zimskim i u vrijeme visokih vodostaja njegova namjena je isključivo za odvodnju viška vode, javlja Slobodna Dalmacija.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Metković i DVD-a "Metković", prepumpavanjem su spasili stanovnike predjela Slatine koji je inače na nešto nižoj koti od ostalih naselja na lijevoj obali Metkovića. Gasitelji su intervenirali i na desnoj obali, na Unki i u Zagrebačkoj ulici gdje su poplave češće s obzirom na okolni močvarni teren. Sve raspoložive snage JVP-a i DVD-a su na terenu i obavljaju ispumpavanja po dojavama građana i drugih službi. Kako doznajemo, "Hrvatske vode" su poduzele redovne mjere obrane od poplava u okviru svoje nadležnosti.

Vrijeme se izgleda ipak smiruje, prognoze govore o prestanku oborina, pa Metković i njegovi stanovnici ne bi trebali strahovati.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.