OGLASILA SE POLICIJA Privedeno 11 osoba zbog blokiranja ceste na Lošinju, a dvije osobe su ozlijeđene

MALI LOŠINJ – Jutros u 6.12 sati nadležna Policijska postaja Mali Lošinj s ispostavom Cres zaprimila je zahtjev za intervencijom policije zbog osobnog vozila koje je parkirano blokiralo državnu cestu DC 130 i onemogućavalo prometovanje tom dionicom, izvijestila je Primorsko-goranska policija o incidentu koji se dogodio na gradilištu nove luke u uvali Mrtvaška.

Dolaskom na mjesto traženja intervencije policijski su službenici osim već spomenutog vozila, zatekli i veći broj građana koji su onemogućavali redovno odvijanje prometa.

U sklopu postupanja policije u službene prostorije privedeno je 11 osoba te će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je došlo do protupravnog ponašanja, dok su dvije osobe prevezene u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći. Radi se o ženskim osobama koje su ometale rad policije te je nad njima uporabljena minimalna tjelesna snaga zbog savladavanja otpora  osobe koja se privodi, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima. Tijekom  postupanja jedna od njih je pala i ozlijedila se, dok je drugoj ženi pozlilo te su obje prevezene u bolnicu.

Osobno vozilo koje je blokiralo promet ovom dionicom državne ceste DC 130 je izmješteno u 12.10 sati.

Po završetku kriminalističkog istraživanja u odnosu na privedene osobe javnost će biti pravodobno obaviještena, dok će se u odnosu na uporabu sredstava prisile provesti uobičajeni postupak.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Ravnatelj ŽLU Mali Lošinj: “Četvero mještana Ilovika fizički je napalo policiju!”
CESTA PREMA MRTVAŠKOJ ZATVORENA: “Policija je gurnula ženu, udarila je glavom u kamen”