1 min. čitanja

Održano prvo strukovno natjecanje srednjoškolaca u spravljanju šurlica s gulašom

Održano prvo strukovno natjecanje srednjoškolaca u spravljanju šurlica s gulašom
Foto: Coolinarka

KRK - U ugostiteljskom praktikumu krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, jučer je održano prvo strukovno školsko natjecanje u spravljanju krčkih delicija - šurlica s gulašom i presnaca.

Budući ugostitelji, učenici završnih razreda kuharskog usmjerenja, svojski su se trudili pokazati što su tijekom svog dosadašnjeg školovanja naučili. Cilj natjecanja je promocija tradicijske gastronomije otoka Krka.

Natjecatelji su bili podijeljeni u parove, a najbolje šurlice s gulašom pripremili su Josip Fijačko i Boris Mršić ispred Filipa Blažića i Gabriela Bajčića, dok su treće mjesto osvojili Josip Brusić i Kristian Kobrehel.

Ravnateljica Gordija Marijan im je uručila priznanja i vrijedne nagrade. Osim toga svi su oni, kao i četvrtoplasirani Petra Žgombić, Vigo Nadal Buweden, Luka Blažanović i Nino Bobovčan, dobili primjerak knjige '50 delicija zlatnog otoka' koje je donirala Turistička zajednica otoka Krka, prenosi Otok Krk.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Na uskrsni ponedjeljak prvi festival prisnaca
Festival bribirskog prisnaca nova je proljetna manifestacija koja se održava u čast ukusnom specijalitetu. Premijerno izdanje festivala uz prigodni program započinje u 11 sati ispred kule Turan. Na Uskrsni ponedjeljak bit će moguće kod izlagača u Bribiru degustirati bribirski prisnac, trad…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.